Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V AFI PALÁCI SE BUDOU PODÁVAT HMYZÍ DELIKATESY

V AFI PALÁCI SE BUDOU PODÁVAT HMYZÍ DELIKATESY

12. 5. 2014 - PARDUBICE - Dnes od 13 do 14 hodin budou mít návštěvníci AFI Paláce a milovníci netradiční kuchyně možnost ochutnat originální hmyzí pokrmy. Jak probíhá příprava hmyzí delikatesy předvede návštěvníkům AFI Paláce specialista na jídla z hmyzu, šéfkuchař Petr Ocknecht. Akce v AFI Paláci je pořádána ve spolupráci s APETIT Festivalem, který proběhne ve druhé polovině června v Pardubicích.

Na světě je odhadem 1 500 druhů jedlého hmyzu, který je běžně pojídán ve všech obydlených světadílech s výjimkou Evropy a Severní Ameriky. V chudých zemích hmyz představuje snadno dostupný zdroj bílkovin, protože maso je pro zdejší obyvatele drahé a nedostupné. V bohatších částech světa představuje hmyz zatím nedoceněnou kulinářskou zajímavost.

Hmyz

Šéfkuchař Petr Ocknecht, který je mistrem tzv. entomofagie, tedy využívání hmyzu jako potraviny, pro návštěvníky AFI Paláce připraví během odpoledne až 150 porcí jídla, která budou zdarma. „Koho neláká hmyz na talíři, může ochutnat i něco méně odvážného. V průběhu odpoledne budou totiž probíhat ochutnávky gastronomických provozoven v AFI Paláci. Přijďte na bezplatnou degustaci kávy, zmrzliny, originálních nealkoholických nápojů a ochutnávková menu z našich restaurací,“ láká Jana Michalcová, marketingová manažerka AFI Paláce. K ochutnání zde budou cvrčci na másle, smažený šváb na chutney nebo štír na rukolovém salátku.

Hmyz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: jana.bakesova@crestcom.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz