Štamgast & Gurmán

3. ročník Špilberk Food Festivalu je za dveřmi

3. ročník Špilberk Food Festivalu je za dveřmi

26. 5. 2014 - Brno – Začátkem června, konkrétně od pátku 6. do neděle 8. června se v nejvýznamnější brněnské památce koná třetí ročník Špilberk Food Festival. Navazujeme tak na dva velmi úspěšné předešlé roky a opět do Brna přinášíme všem milovníkům dobrého jídla i lahodných nápojů nevšední gastronomické zážitky. Opět se o ně postarají přední šéfkuchaři nejvýznamnějších podniků nejen z jižní Moravy.

Nabitý program po celý víkend

Co vše na návštěvníky během festivalu čeká? Na nádvořích a terasách hradu Špilberk se pod širým nebem budou podávat delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru. Jednotlivé restaurace připraví vybrané speciality, které zdůrazní filozofii každého podniku. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program, který jsme připravili pro všechny vyznavače kvalitní gastronomie stejně jako pro širokou veřejnost včetně rodin s dětmi. Během festivalu si budete moci vychutnat nejen výborné speciality, ale také krásný výhled na Brno a jeho okolí.

Ciotti

Hvězdy letošního ročníku

Jsou to mistři svého oboru a přijedou na Špilberk, aby vám ukázali svoje show. O kom je řeč?
Nezapomenutelný Zdeněk Pohlreich, držitel michelinské hvězdy Stefano Ciotti, jehož show si budete moci každý den užít několikrát. Dále mistr molekulární kuchyně Petr Koukolíček. O koktejly se se svou show postará Achim Šipl. Těšit se můžete také na sabrage Reservy, výjimečný 18% pivní speciál v exkluzivní 0,7l láhvi s keramickým špuntem od partnera festivalu Starobrno.
Hvězdy pak budou svítit i v pátek v noci, kdy se v příjemné atmosféře západní kurtiny bude konat afterparty. Těšit se můžete na výborné pití, hudbu a barmanskou show Filipa Netušila s barmany z Anglie.
Restaurace Špilberk Food Festivalu 2014
Prostory hradu Špilberk provoní lahůdky připravené zkušenými šéfkuchaři, kteří probudí vaše smysly mezinárodními specialitami, lahodnými dezerty i tradiční českou kuchyní.

Zavřete oči a představte si bohatou nabídku plnou pochoutek jako je křepelka, čerstvé ústřice, daňčí hřbet, lahůdky s chřestem, širokou nabídku steaků nebo tygří krevety. Rozhodně se máte na co těšit i pokud jde o dezerty. Vláčný čokoládovo-nugátový dortík, čokoládová espuma, rebarborovo-chřestový moučník, jemný tvarohový knedlíček v perníkových brézlích... A to není vše. Dovolte nám představit restaurace, které se účastní letošního ročníku Špilberk Food Festivalu.

BOULEVARD RESTAURANT
BUTCHER'S
CASTELLANA BISTRO
FORMAN BEER AND BEEF
HOTEL PRESTIGE
HOTEL SLAVIA BRNO
IL MERCATO
KOISHI RESTAURANT
NOEM ARCH RESTAURANT
PAVILLON RESTAURANT
PROMINENT RESTAURANT
RESTAURANT A STEAKHOUSE MONTE BÚ
RISTORANTE PIAZZA
RISTORANTE RIALTO

Snoubení jídla s vínem přesně na míru

Nedílnou součástí festivalu, stejně jako v předešlých ročnících, bude možnost ochutnání nejen rozmanitých kulinářských specialit, ale i nespočtu vzorků vín. Budete si moci vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější, než zážitek z jídla či vína samotného.

Řízené degustace pod vedením odborníků

Řízené degustace opět potěší jak kvalitními víny, tak přítomností odborníků z oboru, kteří dokáží o víně hovořit jako nikdo jiný a podrobným výkladem vás zasvětí do tajů správného ochutnávání, výroby a pěstování vína.

Řízené degustace nelze objednat v předprodeji. Rezervace je možná pouze v místě konání festivalu.

PETIT CRU wine bar & shop si pro návštěvníky připravili na pátek následující řízené degustace:
VINAŘSTVÍ ŠAMŠULA ČEJKOVICE
VINAŘSTVÍ GOTBERG
VINO HORT
VINAŘSTVÍ SONBERK
VINAŘSTVÍ STAPLETON – SPRINGER
V sobotu a v neděli pak budou probíhat degustace u stánků BOULEVARD RESTAURANT, RESTAURANT PAVILLON, RESTAURANT A STEAKHOUSE MONTE BÚ a RISTORANTE PIAZZA.


Škola vaření letos interaktivnější

Kulinářské studio Divoká vařečka se letos opět postará o školu vaření, a to po celý víkend. Oproti loňsku máme pro návštěvníky připravenou jednu novinku. Nejen, že se budete moci opět zapojit a naučit se novým kulinářským dovednostem. Vařit budete přímo na pódiu. Budete mít navíc možnost vařit i s Petrem Koukolíčkem, Zdeňkem Pohlreichem, Daliborem Navrátilem, Petrem Stádníkem, Stefanem Ciotti a Riccardem Lucque.


Navrátil

Soutěž FOOD CUP CZECH SPECIALS

Soutěže se zúčastní certifikované restaurace Czech Specials a utkají se mezi sebou s jedním soutěžním pokrmem, jehož podmínkou je, že se bude jednat o hlavní chod obsahující zvolenou regionální surovinu - moravské víno.
Soutěžícími podniky jsou Noem Arch Restaurant, Hotel Slavia Brno a Prominent Restaurant.
Ochutnávka doprovodného program
Doprovodný program bude probíhat po celé tři dny a každý návštěvník bude mít příležitost užít si jej podle svého gusta. Po celé tři dny budete moci také soutěžit o Starobrno Reserva, 18% pivní speciál nějvětší kvality, který je připraven v exkluzivní 0,7l láhvi s keramickým špuntem.

Co si dál nenechat ujít?

Pátek
* festival zahájí Janko Martinkovič, spolumajitek KOISHI RESTAURANTU, otevíráním šampaňského stylem sabrage
* cooking show Stefana Ciotti, držitele michelinské hvězdy
* řízené degustace vína od PETIT CRU wine bar & shop a destilátů od DIOS TRADING
* soutěž v otevírání ústřic / KOISHI RESTAURANT
* afterparty s hudbou, barmanskou show Filipa Netušila

Sobota
* Interspar cooking show Zdeňka Pohlreicha
* molekulární kuchyně a show Petra Koukolíčka
* cooking show Stefana Ciotti, držitele michelinské hvězdy
* soutěž Food Cup Czech Specials
* cooking show Petra Stádníka / MAKRO cash & carry

Neděle
* porcování tuňáka Noritadem Saito / KOISHI RESTAURANT
* cooking show Stefana Ciotti, držitele michelinské hvězdy
* show šéfcukrářky OBLACA RESTAURANT Adély Hostáškové
* show Achima Šipla / MATTONI – míchání nealkoholických nápojů
* cooking show Dalibora Navrátila


Pochutiny a lahodné nápoje

Na jižní terase na vás bude opět čekat oáza plná čaje, kávy, horké čokolády a pralinek. DIOS TRADING pak pro vás připraví nabídku lahodných destilátů a také páteční řízené degustace. Na festivalu budete moci ochutnat také tradiční české uzeniny a masné výrobky od rodinné firmy Steinhauser.
Festivalové menu je Vám nyní blíže
Nově jsme ve spolupráci s Lunchtime.cz dostali naše festivalové menu restaurací do Vašich chytrých telefonů. Aplikaci si můžete před festivalem zdarma stáhnout na www.SpilberkFoodFestival.cz/page/festival#mobil

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: leitnerova@gova.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz