Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ochutnejte jižní Moravu a Weinviertel v Brně

Ochutnejte jižní Moravu a Weinviertel v Brně

4. 6. 2014 - BRNO - Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava připravuje pro Brňany a návštěvníky města Brna na pátek 27. června a sobotu 28. června 2014 letní piknik s ochutnávkou specialit z jižní Moravy a Weinviertelu, ukázkami zručnosti lidí z tohoto regionu a školou vaření regionálních jídel. Festival chutí se uskuteční na Obilním trhu a v podzemních prostorách tzv. Labyrintu pod Zelným trhem v Brně, každý den od 10 do 18 hodin.

Jižní Morava i Weinviertel v Dolním Rakousku jsou regiony s bohatou vinařskou a zemědělskou tradicí, regiony s množstvím chutných místních potravin, které odrážejí charakter krajiny. Vinařství, to však není jen výroba vína. Stále více vinařů připravuje pro své zákazníky tzv. sekundární produkty z révy, např. mošty, želé, oleje, hořčice, omáčky nebo i mouku, některé z těchto výrobků budete moci ochutnat během pikniku v Brně. Vedle révy vinné je velmi důležitou místní plodinou obilí a výrobky z něj – chléb a další pečivo. Na festivalu Ochutnejte jižní Moravu a Weinviertel budete moci nejen okusit výrobky mistrů pekařů, ale také přihlížet samotné výrobě chleba přímo na místě. Nebudou však chybět ani další typické pochutiny z jižní Moravy a Weinviertelu – sýry, uzeniny, perníčky a další cukrářské výrobky, případně právě zrající meruňky.

Víno

Během celodenního programu budou moci návštěvníci zhlédnout desítky praktických ukázek – prezentaci výroby sirupů nebo ruční výroby papíru, ukázky vyšívání, škrabání kraslic, ukázky kovářského mistrovství. Chybět nebude přehlídka regionálních krojů či a hudební i taneční vystoupení. Novýjm receptům se můžete přiučit během školy vaření s profesionálními kuchaři. Pro účastníky budou k dispozici malé kuchařky s recepty z jižní Moravy a Weinviertelu. Připravena je také soutěž jejíž vítězové si mohou odnést vybavení pro piknik – koše a deky. Během celé akce budou návštěvníkům volně k dispozici tematické informační brožury z jižní Moravy a Weinviertelu.
Další informace a podrobnosti včetně programu již brzy na webové stránce www.sklepni-ulicky.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: chmelicek@ccrjm.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz