6. 6. 2014 - VELKÉ PAVLOVICE - Jižní Morava i Dolní Rakousko jsou regiony s bohatou zemědělskou tradicí, kde je možné kupovat skoro všechny druhy potravin od místních zemědělců a producentů – chléb, maso, uzeniny, mléko, mléčné výrobky, zeleninu, ovoce a další výrobky v té nejlepší kvalitě, přesto se řada z nich stále zbytečně dováží.
Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava se tomuto tématu už dlouho věnuje v rámci projektů Ochutnejte Moravu či Produkty Moravy společně s partnerem Leader Region Weinviertel Ost. Upozorňuje na kvalitu regionálních potravin, vliv na životní prostředí a udržitelnost regionu i image regionu. Proto také realizuje tento přeshraniční projekt výstavy, který má regionální potraviny přiblížit dětem a mladým lidem.
O tom co pěstuje v našem kraji, o výrobě chleba, vína nebo sýru, ale také o plýtvání potravinami se dozvíte v nové výstavě "Regionální potraviny - co se pěstuje v našem kraji", která se uskuteční od 7. června (vernisáž od 10. hodin) do 6. července v Ekocentru Trkmanka ve Velkých Pavlovicích, otevřeno v pracovní dny od 7:30 do 15:30. Výstava je připravena v česko-německé jazykové mutaci, doplněna interkativní obrazovkami, tématickými předměty, pro návštěvníky byl také vytištěn leták s informacemi z výstavy. V měsíci srpnu bude výstava instalována ve města Laa an der Thaya ve Weinviertelu.
Výstava je podpořena Fondem malých projektů jižní Morava - Dolní Rakousko v rámci projektu "Výstava k tématice regionálních produktů jižní Moravy a Weinviertelu, CZ0298".
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.