23. 6. 2014 - VELKÉ KARLOVICE - K létu neodmyslitelně patří grilování. Jedinečnou příležitost užít si ho skutečně naplno přinese o prázdninách hotel Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice.
O prázdninových středečních podvečerech se na hotelové terase budou konat pravidelné kurzy grilování pro veřejnost ve spolupráci s kulinářským centrem Chef Zlín. První se koná již 25. června.
Vyhlášená terasa hotelu Horal s výhledem do typického valašského údolí je jako stvořená k posezení u dobrého jídla pod širým nebem. A což teprve když si hosté budou moci jídlo sami připravit a ještě se u toho dozvědět zajímavé a užitečné informace od mistra kuchaře, které se dají využít i kdykoli jindy při posezení s přáteli.
Kurzy se budou konat vždy ve středu od 17.30 hodin. Menu je co týden obměňováno – zatímco v sudý týden si účastníci připraví kuřecí špízky s arašídovou omáčkou, pečené brambory plněné pancettou a šalvějí, domácí "dvouručný" gamburger a grilovaný ananas, v liché týdny se bude grilovat steak z roštěnce s česnekovou bagetou, vepřová krkovice s bramborem pečeným v alobalu a banán s chilli.
Kurz trvá dvě až dvě a půl hodiny, koná se při minimálním počtu 7 lidí, nutná je rezervace předem. Ubytovaní hosté hotelu Horal i dalších dvou hotelů Resortu Valachy mají zvýhodněnou cenu.Kromě toho bude hotel Horal na venkovní terase po celé léto nabízet víkendy s grilovanými specialitami, vždy v neděli odpoledne i s cimbálovou muzikou. Více informací: www.horal-hotel.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.