Štamgast & Gurmán

GLAZOVANÉ KOLÍNKO ZE SELÁTKA S MLADÝM ŠPENÁTEM A POHANKOVÝMI GNOCCHI

Autor receptu
Radek Šubrt

Recept pro vás uvařil
Radek Šubrt

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Suroviny potřebné na přípravu
4ks vepřového kolínka
2 dcl olivového oleje
200 g kořenové zeleniny
100 g cibule
1 dcl světlého piva
1 lžíce čerstvých bylinek
2 lžíce másla
Sůl a pepř dle chuti
2 lžíce medu

200 g brambor
100 g pohankové mouky
1 vejce

200 g špenátových listů
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 lžíce smetany
Mořská sůl dle chuti
Koriandr a semínka anýzu na ozdobu

 

Postup
Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu. Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmezánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě. Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz