Autor receptu
Radek Šubrt
Recept pro vás uvařil
Radek Šubrt
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4
Postup
Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny.
Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.
Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmezánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě.
Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.