Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Morava zažije pěší pouť, Náhlovského i plavbu lodí s degustací

Východní Morava zažije pěší pouť, Náhlovského i plavbu lodí s degustací

28. 6. 2014 - VÝCHODNÍ MORAVA - Folklór, pohodu, koncerty i turistiku nabízí v prvních červencových dnech Východní Morava.

Od středy 2. do pátku 4. července můžete vyrazit na tradiční Cyrilometodějskou pěší pouť ze Svatého Hostýna na Velehrad, noclehy budou ve Štípě a v Napajedlech. Směr přes Svatý Hostýn (severovýchodní směr) vychází z Nového Jičína přes Lešnou u Valašského Meziříčí, Kelč, Rajnochovice a Svatý Hostýn. Odtud pokračují poutníci ve směru Fryšták, Štípa, Zlín, Napajedla a Velehrad. Cestou probíhá duchovní i zábavný program. Přeprava zavazadel a noclehy pod střechou ve vlastních spacích pytlech jsou zajištěny. Více informací na www.poutnik-jan.cz, www.hostyn.cz

Ve čtvrtek 3. července přivítá poutní chrám Narození panny Marie ve Štípě u Zlína delegaci biskupů České biskupské konference. Slavnostní program bude zahájen v 17 hodin a potrvá do večera. www.stipa.cz

Hluk na Uherskohradišťsku zažije od čtvrtku 3. do neděle 6. července Jízdu králů a Dolňácké slavnosti písní a tanců. Více informací a program naleznete na www.mestohluk.cz


Ve čtvrtek 3. července se na Lázeňském náměstí v Luhačovicích uskuteční další Kolonádní koncert, tentokrát s Dechovou hudbou Lieskované. Začne v 16:00.

Kroměříž se chystá na už 46. Hudební léto. Zahajovací koncert je připraven na čtvrtek od 19:00 v Arcibiskupském zámku. Vystoupí zde Filharmonie Bohuslava Martinů s dirigentem Tomášem Netopilem. Repertoár bude čerpat z klenotnice české hudby, kterou zastupují stěžejní díla světového velikána Antonína Dvořáka a jeho žáka a pozdějšího zetě Josefa Suka.

V pátek 4. července zažije náměstí ve Valašském Meziříčí tradiční Farmářské trhy s produkty místních pěstitelů a chovatelů.

Podvečerní plavbu Baťovým kanálem spojenou s degustací vín lze prožít v pátek. Čtyřicetimístná loď Morava popluje ze Spytihněvi do Otrokovic a zpět. Akce začne v 19:00 a skončí v 21:00.

V sobotu 5. července odstartuje v Holešově už 21. ročník bike maratonu Drásal České spořitelny. Nabídne pět různě dlouhých tratí, které účastníky zavedou do Hostýnských vrchů. První ze závodů bude odstartován v 5:30. Více na www.drasal.cz

Velké Karlovice na Vsetínsku zažijí v sobotu Hrnčířský den. Připraven bude v místním muzeu a nabídne od 9:00 do 17:00 ukázku řemesel, výrobu a prodej.

V luhačovickém Hotelu a valašském šenku Ogar vystoupí v sobotu bavič a moderátor Josef Alois Náhlovský se svou kapelou Kozí bobky. Multigenerační tancovačka začne v 19:00, rezervace na 775 980 012.

V neděli 6. července chystají v Dřevěném městečku ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm pořad Z truhel a skříní. Spojen bude s prezentací textilu ze sbírek Valašského muzea v přírodě. Návštěvníci mohou přijít od 9:00 do 19:00.

Nabídku mnoha dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz