9. 7. 2014 - LITOMĚŘICE - Svou kuchařskou show na 2. ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014, předvede také šéfkuchař Radek Šubrt. Čtenářům našeho magazínu poslal malou ochutnávku v podobě letního receptu.
TVAROHOVÝ KOLÁČ S BRUSINKOVÝM ŽELÉ A BRANDY SNAPS
4 porce
Suroviny:
300 g sýra Philadelphia
200 g cukru
2 lžíce škrobu
100 g zakysané smetany
1 vejce
2 žloutky
10 ml smetany
1 vanilkový lusk
100 g kakaových sušenek
2 lžíce másla
100 g cukru
Špetka mleté skořice
1 lžíce kakaa
100 ml červeného vína
2 lžíce sušených brusinek
3 plátky želatiny
210 ml kukuřičného sirupu
200 g cukru
špetka zázvoru
50 ml smetany
100 g hladké mouky
1 lžíce másla
Cukr, škrob a philadelphii rozmícháme, dokud se jednotlivé přísady dobře nepromísí. Poté přidáme smetanu, vmícháme žloutky, vanilkový lusk a zbylé suroviny.
V misce rozdrtíme sušenky, promícháme s ostatními surovinami a vymačkáme do dortové formy jako základnu. Jde to dobře například dnem skleničky. Vlijeme tvarohovou směs a pečeme při 100 stupních asi 60 minut.
Brusinky namočíme do vína, přidáme cukr a necháme přes noc nasáknout. Brusinky scedíme, tekutinu zahřejeme a přimícháme želatinu a vložíme zpět brusinky a necháme ztuhnout ve formě. Krájíme na kostky.
Brandy snaps = vše smícháme, na plechu tvoříme kolečka a rychle pečeme v troubě.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.