Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Letní recept od šéfkuchaře Radka Šubrta

Letní recept od šéfkuchaře Radka Šubrta

9. 7. 2014 - LITOMĚŘICE - Svou kuchařskou show na 2. ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014, předvede také šéfkuchař Radek Šubrt. Čtenářům našeho magazínu poslal malou ochutnávku v podobě letního receptu.

 

01538-Tvarohovy_kolac_s_brusinkovym_zele_a_brandy_snaps_zm.jpg

TVAROHOVÝ KOLÁČ S BRUSINKOVÝM ŽELÉ A BRANDY SNAPS
4 porce


Suroviny:

300 g sýra Philadelphia

200 g cukru

2 lžíce škrobu

100 g zakysané smetany

1 vejce

2 žloutky

10 ml smetany

1 vanilkový lusk


100 g kakaových sušenek

2 lžíce másla

100 g cukru

Špetka mleté skořice

1 lžíce kakaa


100 ml červeného vína

2 lžíce sušených brusinek

3 plátky želatiny


210 ml kukuřičného sirupu

200 g cukru

špetka zázvoru

50 ml smetany

100 g hladké mouky

1 lžíce másla

Cukr, škrob a philadelphii rozmícháme, dokud se jednotlivé přísady dobře nepromísí. Poté přidáme smetanu, vmícháme žloutky, vanilkový lusk a zbylé suroviny.

V misce rozdrtíme sušenky, promícháme s ostatními surovinami a vymačkáme do dortové formy jako základnu. Jde to dobře například dnem skleničky. Vlijeme tvarohovou směs a pečeme při 100 stupních asi 60 minut.

Brusinky namočíme do vína, přidáme cukr a necháme přes noc nasáknout. Brusinky scedíme, tekutinu zahřejeme a přimícháme želatinu a vložíme zpět brusinky a necháme ztuhnout ve formě. Krájíme na kostky.

Brandy snaps = vše smícháme, na plechu tvoříme kolečka a rychle pečeme v troubě.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz