Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Sedm statečných láká na Chuť Jeseníků

Sedm statečných láká na Chuť Jeseníků

9. 7. 2014 - Ve společnosti regionálních produktů odstartoval gastronomický festival Chuť Jeseníků v sobotu 5. července v Branné v rámci jarmarku regionálních značek Jeseníky a Haná.

Do čtvrtého ročníku se zapojila sedmička statečných restaurací, které budou nabízet nejlepší pokrmy podle tradičních receptů a z lokálních zdrojů.„Samolepku s vidličkou a nožem zapíchnutým vedle Pradědu najdou hosté hor pod Pradědem pouze tam, kde neznají polotovary a náhražky, pečlivě studují nové gastronomické trendy a na talíře servírují jídla podle tradičních receptur a z lokálních zdrojů,“ uvedla Tereza Schreiberová, zakladatelka regionální gastronomické přehlídky.Až do září bude sedm restaurací v Jeseníkách nabízet kompletní menu, označené v jídelním lístku symbolem festivalu Chuť Jeseníků. Chybět nebudou doprovodné akce v samotných restauracích, exkurze u výrobců a oblíbená spotřebitelská soutěž.

01539-chut_jes_kolstejn_2014_foto_Bara_Hauskova.jpg

Gurmáni nemusí jezdit za lokálními pokrmy, čeká je totiž i gastroshow s prezentací regionální kuchyně ve 12 městech v Olomouckém a Moravskoslezském kraji, ale i ve třech polských městech. Na příznivce dobrého regionálního jídla čekají doprovodné akce jako soutěž kuchařů amatérů, kurzy vaření regionálních jídel či exkurze u lokálních výrobců. Mezi zajímavosti patří akce s názvem Šéfkuchaři na výletě. „Půjde o gastronomické večery šéfkuchaře na návštěvě, neboli jedna restaurace vaří v jiném městě v partnerské restauraci své menu. Je to taková vzájemná prezentační akce, při které mohou obyvatelé daného města ochutnat, co vaří za kopcem,“ dodala Schreiberová.

Místní gastronomie se i letos dostane k dětem. Chuť Jeseníků proběhne, stejně jako v předchozích ročnících, také ve školních jídelnách. Novinkou se tanou soutěže pro děti související s jídlem. Odměnou bude návštěva dětského kolektivu v restauraci. Na podporu správného životního stylu i vztahu k regionu vznikne Dětské regionální menu, které budou zapojené restaurace nabízet.

Aktuální informace k přehlídce kvalitních, regionálních pokrmů se nachází na www.chutjeseniku.cz

01539-Predmesti_Kucharka_I_013.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz