Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Modernizace Horalu po pěti letech skončila, přibylo 52 nových pracovních míst

Modernizace Horalu po pěti letech skončila, přibylo 52 nových pracovních míst

5. 9. 2011 - VELKÉ KARLOVICE – Turistický resort Valachy ukončil rozsáhlou modernizaci jednoho z trojice hotelů ve Velkých Karlovicích – wellness hotelu Horal. Komplex s termálními bazény, golfovým hřištěm, wellness centrem a dalšími službami se tak zařadil mezi nejmodernější turistické destinace na Moravě.

Výstavba areálu navíc v této části Valašska, které patří k oblastem s nejvyšší nezaměstnaností ve Zlínském kraji, napomohla k vytvoření nových pracovních míst. „Od roku 2006 do konce července 2011 se zvýšil počet zaměstnanců Horalu z 18 na 70. Většinou zaměstnáváme lidi z regionu,“ uvedl ředitel hotelových provozů resortu Valachy Tomáš Blabla.

Horal provozuje společnost HP TRONIC, podnikající od roku 1990 v obchodu se spotřební elektronikou a domácími spotřebiči. Zakladatel skupiny HP TRONIC Milan Hradil v roce 1996 koupil tehdy chátrající a opuštěné rekreační středisko Zbrojovky Vsetín jako svou první investici v cestovním ruchu. Brzy poté přikoupil a začal provozovat ještě dva karlovické hotely, dnes známé jako Lanterna a Galik. Všechny tři tvoří turistický resort Valachy, pod jehož hlavičku náleží ještě karlovický Ski areál Razula.

Samotný Horal nejprve v polovině 90. let prošel základní rekonstrukcí. V roce 2006 začala jeho zásadní přeměna, která si dosud vyžádala 336 milionů korun. „Z operačních programů Evropské unie ROP a v rámci Státního programu podpory cestovního ruchu byla poskytnuta dotace ve výši 51 milionů korun, zbylou částku jsme investovali z vlastních prostředků. Očekáváme ještě dotaci ve výši 27 milionů korun a další vlastní investice v návaznosti na dokončování projektů,“ dodal Tomáš Blabla.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz