11. 7. 2014 - Calvo přichází s novými recepty, které byly připraveny španělským šéfkuchařem s cílem poskytnout návod na přípravu jídel, která nejen skvěle chutnají a jsou inspirována Středomořím, ale zároveň mají potřebnou výživovou hodnotu.
Základ každého jídla tvoří čerstvé a kvalitní suroviny, které v kombinaci s tuňákem předčí očekávání i těch nejnáročnějších strávníků. Ať už připravujete pohoštění pro přátele, partnera, nebo rodinu, inspirujte se těmito recepty!
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience: • 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji Calvo • 200 cl vody • 200 g kuskusu • 1 rajče • 1 okurka• 1 jablko • 30 g malin • 15 g čerstvého zázvoru • mandle • sůl a pepř • olivový olej Arbequina• balzámový ocet
Postup: Nejprve uvařte kuskus a nechte ho vychladnout. Mezitím si nakrájejte na malé kousky okurku, rajče a jablko. Vmíchejte vše do kuskusu a přidejte mandle a čerstvě nastrouhaný zázvor.Podle chuti okořeňte a přidejte ocet. Směs dáme do hranaté mísy a nahoru položte dobře okapané kousky tuňáka. Ozdobte malinami.
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Ingredience:• 2 plechovky tuňáka v olivovém oleji Calvo • 1 červená cibule • 125 g sýra mascarpone (lze použít i jiný krémový sýr) • 2 nakládané okurky • 1 snítko koriandru • 4 sušená rajčata
Na chléb pita: • 250 g hladké mouky • 125 cl vody • 1 lžička droždí
Postup:Začněte s přípravou pita chleba. Do mísy dejte mouku, přidejte droždí a vodu. Míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto. Těsto nechte odpočívat zhruba hodinu. Mezitím si nasekejte cibuli a přidejte na kousky nakrájené okurky a rajčata. Vše smíchejte se sýrem, okapaným masem z tuňáka a nasekanými lístky koriandru.Z těsta si vytvořte bochánek, který následně vyválejte do kruhu o průměru přibližně 6 centimetrů o tloušťce přibližně 2 centimetry. Na rozpálenou pánev si dejte trochu olivového oleje, vložte pita placku a smažte po každé straně zhruba 3 minuty. Nechte chvíli vychladnout, přeložte na polovinu a naplňte připravenou směsí.
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:• 1 konzerva tuňáka Calvo ve vlastní šťávě • 1 dozrálé avokádo • domácí majonéza nebo bílý jogurt• cibule • cherry rajčátka• petržel • olivový olej
Postup:Scezeného tuňáka, nakrájenou cibuli, petržel a cherry rajčátka dobře promíchejte. Přidejte domácí majonézu nebo bílý jogurt. Avokádo rozdělte na polovinu a opatrně vyndejte pecku. Nakonec naplňte avokádo směsí z tuňáka.Doporučení: Avokádo připravte těsně před podáváním, protože velmi rychle oxiduje. Avokádo opláchněte ve vodě a pokapejte trochou olivového oleje.
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience: • 3 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji• 1 lilek• 2 rajčata• 50 g parmezánu• 1 hrst pažitky• 1 lžíce hořčice• olivový olej• pepř• sůl
Postup: Tuňáka sceďte a položte stranou. Lilek a rajčata nakrájejte na tenké plátky a položte na vymazaný plech na pečení. Pečte asi 20 minut při teplotě 170 °C, a následně vyndejte a odložte stranou. Tuňáka a hořčici promíchejte v misce. Nakrájejte sýr parmezán. Na další plech rovnoměrně rozložte listové těsto a na něj dejte vrstvu lilku, sýra, rajčat a tuňáka. Tento krok opakujte ještě dvakrát a nakonec dejte péct do trouby na 10 minut při teplotě 170 °C.
Více receptů najdete na nově spuštěných facebookových stránkách společnosti Calvo: https://www.facebook.com/CalvoCR nebo https://www.facebook.com/CalvoSR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.