17. 9. 2014 - Podzim je nádherné roční období, které je spjato především se sklizní různých plodin a přípravou na nadcházející zimu. Během těchto dnů, kdy se zalesněné kopce barví do odstínu žluté, oranžové i červené barvy, vyrážejí nadšení houbaři do lesů a jen výjimečně se vrací s prázdnou. Zahrádkáři sklízí plody své práce a připravují pokrmy, na které se těší celý rok. Sýr Philadelphia, který je znám svou všestranností ve studené i teplé kuchyni a především jemnou krémovou delikátní chutí, tak dokáže každý chod doladit k dokonalosti.
Vůně podzimu jsou spjaty nejen s houbařskou sezónou, ale poslední roky se stále oblíbenější dýní, která dokáže udělat víc, než jen parádu. Dýně patří již tradiční podzimní lahůdce a pro svou neutrální chuť se stala univerzální přísadou v teplé
i studené kuchyni, stejně, jako smetanový termizovaný sýr Philadelphia.
„Krémový přírodní sýr Philadelphia se již dlouhá léta vyznačuje vysokou kvalitou a jemnou chutí, která si získává stále více fanoušků i v naší zemi“, říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Řadu let přináší svým příznivcům nápadité originální recepty a v letošní roce jsme na český trh uvedli i nové svěží příchutě, Philadelphii s pažitkou a Philadelphii s lososem a koprem,“ dodává Martin Kincl.
Vyzkoušejte sezónní recepty s Philadelphií se sladkou tečkou na závěr.
Dýňová polévka s Philadelphií a parmazánovými lupínky
Přísady:
1 kg dýně Hokkaido
1 cibule
1 lžička másla
1 litr zeleninového vývaru
75 g parmazánu
175 g Philadelphia Original
1 bageta
Postup přípravy:
Dýni zbavte semínek, oloupejte a pokrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno a na másle pozvolna orestujte. K cibuli přidejte dýni, zeleninový vývar a vařte asi 20 minut až do úplného změknutí. Po uvaření můžete polévku rozmixovat dohladka ručním mixérem. Nahrubo nastrouhaný parmazán navršte do nepřilnavé pánve na malé hromádky a smažte bez oleje přibližně 5 minut dozlatova. Nechte vychladnout a pak vyjměte hotové lupínky z pánve. Do polévky přimíchejte Philadelphii a za stálého míchání ji pozvolna rozpusťte, ale již nevařte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s parmazánovými lupínky a bagetou.
Pikantní houbová pánev s Philadelphií
Přísady:
250g žampionů
250 g lišek
250 g hlívy ústřičné
2 lžíce oleje
1 cibule pokrájená na kostičky
2 malá jablka
menší svazek tymiánu
3 polévkové lžíce Philadelphie bylinkové
2 lžíce brusinek
8 plátků tmavého chleba
Postup přípravy:
Žampiony, lišky i hlívy očistěte a v závislosti na velikosti nakrájejte, nebo zanechte v celku. Rozehřejte na pánvi olej a osmažte cibuli a vyjměte. Jablka očistěte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Umytý tymián natrhejte a spolu s jablky lehce osmažte na výpečku z cibule. Houby dozlatova na oleji osmažte a dochuťte solí a pepřem. Přidejte cibuli, plátky jablek a tymiánu a znovu prohřejte. Přidejte Philadelphii a na mírném ohni za stálého míchání ji rozpusťte, ale již nevařte. Podávejte s čerstvými brusinkami a tmavým chlebem.
Křupavé cookies s Philadelphií Milkou a makadamskými ořechy
Přísady:
1,5 lžičky prášku do pečiva
90g másla
60g cukru
špetka soli
175g Philadelphia Milka
50g lehce solených makadamských ořechů
Postup přípravy:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Máslo, cukr a špetku soli utřete do pěny elektrickým ručním mixérem. Obě směsi smíchejte s Philadelphií Milkou. Předehřejte troubu na 175°C (horkovzdušná). Oříšky nasekejte nahrubo a vmíchejte do těsta. Pomocí lžičky umístěte na pečící papír malé kopečky a pečte zvolna asi 10 minut.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.