Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

TÝDEN KÁVY A SKVĚLÉ KAVÁRNY VE ZLÍNSKÉM KRAJI

TÝDEN KÁVY A SKVĚLÉ KAVÁRNY VE ZLÍNSKÉM KRAJI

26. 9. 2014 - ZLÍNSKÝ KRAJ - Oslavy Mezinárodního dne kávy, který připadá na 1. října, jsou již v kavárenském Brně tradicí, na níž vždy od 1. do 7. října narazíte všude tam, kde voní káva. Kávová osvěta Týdne kávy se však v jeho čtvrtém ročníku rozšířila daleko za hranice jihomoravské metropole. Mezi více než stovkou zapojených kaváren letos najdeme kavárny ze Zlínského kraje, Ostravy, Znojma či dokonce Českých Budějovic. Štamgast&Gurmán přinášejí podrobný přehled toho, co si pro své hosty během Týdne kávy připravily vyhlášené kavárny ve Zlínském kraji:

Café R21, Zlín
Festivalový program
: Výstava „Veselá bota“ (1. - 31. října) v sídle Krajského úřadu Zlínského kraje, 16. etáž. Výstava výtvarných prací studentů Střední uměleckoprůmyslové školy v Uherském Hradišti, které byly oceněny v rámci soutěže vyhlášené Nadací Jana Pivečky ve Slavičíně.

r21

Golden cafe, Zlín
Festivalový program
: Každý den jiný druh speciální výběrové kávy z českých pražíren. Latte art v cappuccinu jako malá pozornost je u nás samozřejmostí. Ochutnejte také CASCARU, unikátní čaj připravený z usušených kávových slupek, v horké i ledové variantě. Speciální dezerty s kávovou tématikou od naší cukrářky, jako například kávová panna cotta s karamelem, kávový cheesecake, nugátový dort s kávovou šlehačkou.

Kafírna Zlaté zrnko, Zlín
Festivalový program
: Středa 1. 10. - Křest mlýnku číslo 2 (rozšiřujeme nabídku kávy o další druhy). Sobota 4. 10., od 15.00 - Domácí příprava kávy – workshop. French press, Moka express, Vakuum pot… to je jen začátek! Odpolednem vás provede Mistr kávy, barista Michal Křižka. Na workshop je nutno se přihlásit u obsluhy kavárny. Účastnický poplatek činí 200 Kč. Pondělí 6. 10., od 9.00 - Udělej si sám. Naše hosty pustíme k mlýnku i ke kávovaru, budou mít jedinečnou možnost si sami připravit espresso, cappuccino... Každý den připravíme jinou novinku v podobě kávového nápoje.

Caffe Zone, Zlín
Festivalový program: Ke každé kávě nabízíme všem zákazníkům vynikající domácí dezert zdarma. Každý zákazník si může pod dohledem vyškoleného personálu naší kavárny vyzkoušet kompletní přípravu své oblíbené kávy na profesionálním kávovaru. Současně všechny zájemce rádi uvedeme do základů správné přípravy pravého italského espressa, cappuccina či jiného kávového nápoje.

cAFFE ZONE

HOUSE 23, Zlín
Festivalový program: Po dobu Týdne kávy budeme připravovat tu nejlepší kávu, kterou pro vás děláme po celý rok.

CAFE&COCTAIL BAR TERASSA, Zlín
Festivalový program: Po celý týden budou v nabídce dvě speciální ochucené latte macchiato a to kaštanové a javorové. Speciální káva s názvem HAVANA CAFE která bude obsahovat 2 cl Havana Club Aňejo Especial. Kdo z hostů obsluze řekne heslo "Týden kávy na Terasse", dostane zdarma určitou kávu.

Kavárna v Kostce, Zlín
Festivalový program: 1.10. Den českých pražíren, 3.10. Den čokolády. V průběhu celého týdne ochutnávky káv z různých pražíren – českých i zahraničních.

MR. COFFEE, pražírna, Zlín
Festivalový program: 2. 10. a 7. 10. Ukázka pražení + ochutnávka kávy.


ICE CAFE, Zlín a Luhačovice
Festivalový program: Dne 1. a 2. října bude barista připravovat jinou zrnkovou kávu Cafe Verde, než kterou nabízíme běžně v našich kavárnách. Po celý týden nabízíme kávičky: CORTAGO KÁVU a LIKÉROVOU KÁVU, EXCLUSIVE KÁVU. Zvýhodněné kávové menu.

BONJOUR CAFE, Luhačovice
Festivalový program: Dne 1. a 2. října bude barista připravovat jinou zrnkovou kávu Cafe Verde, než kterou nabízíme běžně v našich kavárnách. Po celý týden nabízíme kávičky: CORTAGO KÁVU a LIKÉROVOU KÁVU, EXCLUSIVE KÁVU. Zvýhodněné kávové menu.

CAFE KLÁŠTER, Napajedla
Festivalový program: Ve středu 1. a čtvrtek 2. října vždy od 12 hodin celé město Napajedla provoní kávou při akci „Káva v ulicích“. V pátek 3. října od 19 hodin se můžete přímo v kavárně naučit, jak kvalitně kávu připravit netradičními způsoby a také se zúčastnit Latté Art Workshopu. Náš kávový mistr vám odhalí, jak si doma připravit výbornou kávu pomocí french press, dripu a džezvy. Celý týden si také můžete vychutnat oblíbené cappuccino za akční cenu.


CAFÉ BISTRO MATINÉ, Kroměříž
Festivalový program: Po celou dobu festivalu -  výstava fotografií slovenského fotografa Jana Zahornackého, MZSF – „Lidé v ulicích“. Ochutnávka kávových novinek Cafe Reserva.

2.10. Ochutnávka káv z různých krajin světa, 3. 10. od 19.00. Hudební večer La Bella Italia s Marcelou Pánkovou (zpěv) a Barborou Zonovou (klavír), 4. 10. a 5. 10. Podzim je tady – velká nabídka sypaných čajů a jejich příprava ve frenchpressu, 7. 10. od 17.00 hod. Café Reserva Latte Art Show s Annie Kasalovou!!!

KAVÁRNA SCÉNA , Kroměříž
Festivalový program: Každý den kávové dobroty a speciální kávy. Kávové lanýže, kávový krém, mouse au café, kávový míchaný drink se sektem. Ochutnejte africkou divočinu z Ethiopie YIRGA SHEFFE 100% arabika za 39 Kč, exotiku z daleké Indonésie a to přímo z ostrova Bali – pro opravdové milovníky a znalce kávy nabízíme lahůdku – cibetkovou kávu KOPI LUWAK 100% arabika za 149 Kč.
1. 10. Pařížské kafíčkování, 2. 10. Kávová elegance s koňakem, 3. 10. Karibský osvěžující závan s EL  DORADEM, 4. 10 Kafíčkování s moravským jemným FRIZZANTE z Vinařství Hruška, 5. 10. Nedělní slaďoučké mlsání, 6. 10. Italské potěšení PRO  SIGNORI  (per gli uomini), 7. 10. Rozlučka s kafíčkovým festivalem.


BAR AQUARIUM, Uherské Hradiště
Festivalový program: Možnost ochutnávky vybraných druhů káv z pražírny Kudlovice. Domácí buchtičky a dortíky ke kávě po cely týden za výhodnou cenu. Festivalový leták - zajímavosti o kávě, druhy, příprava, názvosloví jednotlivých produktů.

SKANDAL BAR, Uherské Hradiště
Festivalový program: Připravujeme všechny druhy námi nabízené kávy a kávových specialit ze zrnkové kávy Julius Meinl Premium 1862. Pouze v tomto týdnu budeme mít lehce rozšířenou nabídku domácích dezertů, které ke kávě podáváme. Hosté mohou využít zvýhodněné nabídky "skandální dvojka".


TOPBAR A KAVÁRNA, Uherské Hradiště
Festivalový program: Máme pro vás připravené speciální míchané nápoje z kávy. Můžete vyzkoušet kombinace alkoholických likérů s výbornou kávou Tonino Lamborghini. V naší kavárně ochutnáte pravé italské cappuccino připravené technikou latte art.

JAMAI CAFÉ, PRAŽÍRNA KÁVY, Uherský Brod
Festivalový program: Každý den od 10:00 ukázkové pražení kávy. Akční festivalová cena pro kávu espresso.

Staňte se součástí největšího kávového festivalu v Česku a navštivte ve dnech 1. – 7. října zapojené kavárny, které pro vás připravily kávový i kulturní program. Více informací najdete také na www.tydenkavy.cz

 

 

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.stamgastagurman.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz