Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Soutěž o nejlepší klobásu vyhrál řezník Singer ze Lhotska

Soutěž o nejlepší klobásu vyhrál řezník Singer ze Lhotska

6. 10. 2014 - VELKÉ KARLOVICE – Řezník Jaroslav Singer ze Lhotska zvítězil v soutěži o nejlepší klobásu, která se konala v sobotu 4. října v rámci Karlovského gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích.

Dosud byl gastrofestival známý pořádáním soutěže o nejlepší valašský frgál. Klání o nejlepší klobásu se uskutečnilo vůbec poprvé a to v místním Penzionu Pod Pralesem. Zúčastnilo se ho dvanáct soutěžících, z toho dva profesionální řezníci a deset domácích amatérských výrobců.

Porota jejich vzorky hodnotila anonymně. Body se přidělovaly nejen za chuť, ale také vůni, tvar či skladbu na řezu. Většina přihlášených klobás byla vyrobena z vepřového a hovězího masa, objevily se ale i jelení a jehněčí. „O první dvě místa se podělili oba profesionální řezníci. Ostatní soutěžící za nimi ale v hodnocení nijak výrazně nezaostali, úroveň byla opravdu velmi vyrovnaná. Zajímavostí je, že tím hlavním, co amatérům v hodnocení uškodilo, bylo přílišné solení,“ uvedl Lubor Gášek, majitel pořádajícího Penzionu Pod Pralesem a jeden z členů poroty. V čele poroty zasedl Tomáš Avrat, člen Asociace hotelů a restaurací ČR.

Vítězové obdrželi ceny od Karlovského minipivovaru, který provozuje Penzion Pod Pralesem. Pivo z minipivovaru bylo zároveň při Karlovském gastrofestivalu oficiálně představeno veřejnosti.

Výsledky soutěže o nejlepší klobásu:

1. Jaroslav Singer – „Klobása Klasik“ – Vizovice

2. Ctibor Švirák – „Valašské klobásy“ - Vsetín

3. Jan Obadal – domácí klobása - Vlachovice

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.valachy.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz