13. 10. 2014 - PRAHA - Největší přehlídka oceněných regionálních produktů ze všech krajů naší republiky se uskuteční ve dnech 17. – 18. 10. na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Bude zde možné ochutnat i zakoupit široký sortiment tradičních a hlavně kvalitních potravin přímo od výrobců, kteří získali prestižní ocenění Regionální potravina.
Pro návštěvníky bude připravena soutěž o hodnotné ceny. Dvakrát denně proběhne slosování o nákupní koš s výrobky oceněnými značkou Regionální potravina a o dva nákupní košíky bez výrobků. Pokud bude výherce vyhlášení osobně přítomen, může si koš sám naplnit produkty od přítomných výrobců.
Pro zábavu, poučení i pochutnání budou součástí programu ukázky tradičních postupů přípravy pokrmů, například stloukání másla či pečení placek spojené s ochutnávkou, na programu jsou také čtyři bloky kuchařské show. Nebudou chybět ani ukázky staročeských řemesel, jako šlapání zelí, zdobení perníků, ukázka drátování, košíkářství nebo točení keramiky na kruhu.
Program Regionfestu
Pátek 17. října:
• 13.00 – 13.30 Zahájení prodeje, představení nabídky regionálních potravin na Regionfestu
• 13.30 – 14.00 Hraje cimbálovka Kapric
• 14.15 – 15.00 Kuchařská show – vaření z Regionálních potravin
• 15.15 – 15.45 Vystoupení dětského folklórního souboru Vonička
• 16.00 – 16.45 Kuchařská show – vaření z Regionálních potravin
• 17.00 – 17.45 Hraje cimbálovka Kapric
• 18.00 Ukončení prvního dne Regionfestu
Sobota 18. října:
• 08.00 Zahájení prodeje ve stáncích
• 09.00 – 09:30 Představení nabídky regionálních potravin na Regionfestu
• 09.30 – 10.00 Hraje cimbálovka Kapric
• 10.15 – 11.00 Kuchařská show – vaření z Regionálních potravin
• 11.15 – 12.00 Hraje cimbálovka Kapric
• 12.15 – 13.00 Kuchařská show – vaření z Regionálních potravin
• 13.15 – 13.45 Hraje cimbálovka Kapric
• 14.00 Ukončení Regionfestu
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.