Štamgast & Gurmán

Pštrosí vejce

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy:
60 minut

Suroviny potřebné na přípravu
4 vejce uvařená natvrdo
500 g mletého masa (vepřová a hovězí směs)
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 vejce
3 žloutky
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl
pepř
 

Postup
Pokud už máte navařené a napečené tradiční recepty, které jsou neodmyslitelně spojené s Velikonocemi, a chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás tip! Jestli vám z koledy zbylo hodně uvařených vajec, nemusíte hned myslet na chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou. Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i vaše děti. Pštrosí vejce totiž vypadají jako od dinosaura! 1. Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete. 2. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí. 3. Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance. 4. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova. 5. Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz