Autor receptu
AKADEMIE KVALITY
Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
60 minut
Postup
Pokud už máte navařené a napečené tradiční recepty, které jsou neodmyslitelně spojené s Velikonocemi, a chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás tip! Jestli vám z koledy zbylo hodně uvařených vajec, nemusíte hned myslet na chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou. Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i vaše děti. Pštrosí vejce totiž vypadají jako od dinosaura!
1. Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
2. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.
3. Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance.
4. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.
5. Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.