24. 10. 2014 - Termín 5. – 8. listopadu 2014 si již do svého diáře zapisují všichni milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků. V těchto dnech totiž proběhne osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne.
Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní bankety a velkou přehlídku Champagne Exhibition, ale také na další akce z bohatého doprovodného programu.
K nim patří např. degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon, chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem.
Nikde jinde nemohou návštěvníci ochutnat vedle sebe tolik prestižních značek champagne jako právě zde. Těšit se můžou např. na značky de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoho dalších.
Obr. Grand Jour de Champagne v prostorách Obecního domu v Praze
Festival proběhne v reprezentativních prostorách Smetanovy síně pražského Obecního domu, Best Western Premier Hotel International Brno a v dalších partnerských restauracích a hotelech v Praze a Brně.
Obr. V Brně se festival uskuteční v prostorách Best Western Premier Hotel International Brno
Špičkovou gastronomii bude letos opět reprezentovat belgický šéfkuchař Michael Nizzero, nejmladší kuchař oceněný michelinskou hvězdou. Nizzero v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne. Předtím pracoval např. ve Velké Británii či Dubaji.
Letošní banket bude inspirován pokrmy mistrů kuchyně, kteří vařili pro francouzské panovníky.Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.