27. 10. 2014 - — Dubaj, Spojené arabské emiráty – Společnost Emirates, globální spojovatel lidí, míst a ekonomik, dnes oznámila, že vyhrála cenu Culinary Travel Award časopisu Saveur za nejlepší palubní stravování v první a byznys třídě, a to již druhý rok po sobě.
Saveur, globálně uznávaný americký časopis věnující se kulinářství a cestování, požádal experty z řad cestovatelů a čtenářů z celého světa, aby ohodnotili nejlepší světová města, trhy, restaurace, bary, hotely, letecké společnosti a další zážitky. Vybraný panel expertů označil sedmichodové menu Emirates servírované na čínském kostním porcelánu Royal Doulton, rozsáhlou nabídku archivních vín a zdravá jídla za faktory, které Emirates odlišují od ostatních společností na trhu.
„Saveur je jedním z nejvlivnějších a nejrespektovanějších časopisů v kulinářském světě,“ řekl Terry Daly, senior viceprezident Emirates pro poskytování služeb, „být tímto způsobem ohodnocen časopisem takové váhy, jako je Saveur, má pro nás velký význam a dokazuje, jak detailní pozornost věnujeme jídlu a nápojům, jež na palubě letadel servírujeme. Kvalita naší kuchyně odráží závazek Emirates poskytovat našim cestujícím nejlepší zážitek z létání na světě.“
Regionálně inspirované pokrmy Emirates jsou připravovány pětihvězdičkovými kuchaři, kteří přizpůsobují palubní menu chutím pasažérů konkrétních tras a destinací. Cestující mohou na každém letu s Emirates ochutnat jinou nabídku - od japonské kuchyně podávané ve speciálně navrženém nádobí až po autentická jídla z Indie.
Panel vybraných expertů časopisu Saveur rovněž ocenil palubní salónek Emirates, který je k dispozici cestujícím první a byznys třídy na letech obsluhovaných A380, jako další klíčový prvek, který pomohl letecké společnosti získat nejvyšší ocenění. Palubní salónek poskytuje cestujícím místo, kde se mohou protáhnout, ochutnat kvalitní vína a koktejly a vychutnat si předkrmy a speciality ve výšce 12 kilometrů nad zemí.
„Vášniví cestovatelé, strávníci a kuchaři, editoři, přispěvatelé a čtenáři časopisu Saveur hledají ty nejlepší kulinářské destinace po celém světě,“ řekla Betsy Andrews, výkonná redaktorka časopisu Saveur, „letošní vítěz v kategorii Culinary Travel Award nás ohromil a inspiroval svými závazky poskytovat vynikající jídlo, pití, služby a zážitky. Jsme nadšeni, že máme k dispozici tak zajímavé možnosti, až budeme plánovat další z našich cest naplněných dobrým jídlem.“
Pro více informací navštivte www.emirates.com.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.