Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mléčné výrobky ze sýrárny Orrero zabodovaly v soutěži Česká chuťovka 2014 a Dětská chuťovka 2014

Mléčné výrobky ze sýrárny Orrero zabodovaly v soutěži Česká chuťovka 2014 a Dětská chuťovka 2014

30. 10. 2014 – PRAHA - Mléčné produkty ze sýrárny Orrero v Litovli, která je největší českou sýrárnou (patří do skupiny Brazzale, nejstaršího italského rodinného podniku mlékařsko-sýrařského odvětví), výrazně zabodovaly v soutěži o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2014 a Dětská chuťovka 2014. Při slavnostním vyhlášení cen, které se konalo 22. října 2014 v Rytířském sále Senátu ČR, byly oceněny mléčné výrobky Zákys přírodní, Tvaroh a Jogurt La Formaggeria borůvka, které získaly cenu "Česká chuťovka 2014", Mini snacku Gran Moravia dětská porota udělila cenu "Dětská chuťovka 2014".

Oceněné produkty Zákys, Tvaroh i Jogurt La Formaggeria borůvka patří do produktové řady Čerstvé z naší sýrárny, která se vyrábí v italské sýrárně Orrero v Litovli, a je určena pro řetězec podnikových prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Čerstvý Zákys přírodní patří do rodiny kysaných mléčných výrobků, které jsou nejvíce doporučovaným mléčným výrobkem. Jeho konzumace pomáhá zvýšit příjem vápníku, který má nezastupitelný význam v prevenci proti osteoporóze. Čerstvý zákys z Litovle je vyráběn z vysoce kvalitního mléka, díky němuž má lahodnou chuť. Nově je k dostání také zákys ochucený v příchutích Jahoda a Meruňka.

Další oceněný produkt, tradiční Tvaroh, který sýrárna Orrero vyrábí nově od letošního léta, je výsledkem tradičních řemeslných postupů využívajících klasické zrací tvarožníky. Čerstvě vyrobený tvaroh je do prodejen La Formaggeria Gran Moravia dodáván následující den po výrobě a přímo v prodejnách je rozvažován na menší porce balené do plastových vaniček, které si pak zákazník odnáší domů.

Ovocný Jogurt La Formaggeria borůvka se v litovelské sýrárně vyrábí z kvalitního kravského mléka podle původní receptury a plní se do stylových skleniček. Jeho jemná, typická přírodní mléčná vůně se po rozmíchání skvěle snoubí s výraznou vůní ovoce. Prodejny La Formaggeria Gran Moravia nabízí kromě borůvkového jogurtu také jogurt přírodní bílý, jahodový, meruňkový a višňový.

Dětská chuťovka 2014, Mini snack Gran Moravia, je sáček pěti samostatně balených dvaceti gramových kousků sýru Gran Moravia, které mají mnohostranné využití. Lze je konzumovat jako snack po jídle nebo jako rychlou svačinku do školy i do práce. Díky ideálním nutričním hodnotám sýru Gran Moravia, vysokému obsahu bílkovin a zároveň lehké stravitelnosti, jsou velmi vhodné pro doplnění energie po sportovním výkonu.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: ondrej.hampl@accedogroup.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz