Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VÝJIMEČNÉ OSOBNOSTI NA GRAND JOUR DE CHAMPAGNE 2014

VÝJIMEČNÉ OSOBNOSTI NA GRAND JOUR DE CHAMPAGNE 2014

3. 11. 2014 - BRNO -Festival Grand Jour de Champagne si za dobu své existence vybudoval pověst prestižní gastronomické a společenské události. Také proto je hojně navštěvován, často opakovaně, mnoha významnými osobnostmi z oblasti champagne a gastronomie..

GASTRONOMIE

Špičkovou gastronomii bude letos reprezentovat belgický šéfkuchař Michaël Nizzero, nejmladší kuchař oceněný michelinskou hvězdou. Nizzero v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne. Předtím pracoval např. ve Velké Británii či Dubaji. Letošní banket bude inspirován pokrmy mistrů kuchyně, kteří vařili pro francouzské panovníky.

Miroslav Husák, šéfkuchař brněnského hotelu Best Western Premier Hotel International Brno (hotel International) je členem představenstva brněnské pobočky AKC ČR. V letech 2000–2013 působil jako člen Seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, s nímž dosáhl mnoha úspěchů na mezinárodních soutěžích. V roce 2009 získal Zlatou medaili M. D. Rettigové. Vařil pro mnoho známých osobností, mj. pro britskou královnu Alžbětu II. při její návštěvě v Brně, papeže Benedikta XVI., prezidenty České republiky, velkoknížete lucemburského Henriho nebo pro bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou. V Singapuru, Indii a Rusku vařil na ambasádě pro velvyslance a pro jejich návštěvy českou kuchyni.

CHAMPAGNE

Samozřejmostí je účast mnoha zástupců prestižních champagne domů. Letos přijal pozvání např. Chef de Cave domu Mailly Grand Cru Sébastien Moncuit. Chybět nebude ani nejrespektovanější znalec champagne, geniální Richard Juhlin.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: pohlova@m-communication.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz