Štamgast & Gurmán

Velikonoční nádivka II.

Autor receptu
PR.Konektor

Recept pro vás uvařil
Czech Specials

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
• 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)
• 10 rohlíků nakrájených nadrobno
• 7 vajec
• 200 ml polotučného mléka
• sůl, pepř, muškátový oříšek
• 500 g uzeného bůčku
• 1–2 polévkové lžíce sádla
• 1–2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých
• 1 polévkovou lžíci nasekané pažitky
• 1 polévkovou lžíci nasekané petrželky
• ½ čajové lžičky prášku do pečiva
• 1 větší polévková lžíce másla
 

Postup
1. Troubu předehřejte na 200 °C. 2. Rohlíky nasypte do větší mísy. 3. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. 4. Směs nalijte na rohlíky a nechte je ji nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá. 5. Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky. 6. V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte. Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. Promíchejte, přisypte Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate, kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte a dle chuti dosolte. 7. Vmíchejte prášek do pečiva. 8. V plechu, větším pekáčku nebo naopak malých mističkách rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Pečte dozlatova.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz