Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Grand Jour de Champagne startuje již dnes

Grand Jour de Champagne startuje již dnes

5. 11. 2014 - PRAHA/BRNO - Festival Grand Jour de Champagne je každoročně spjat nejen s přehlídkou věhlasných champagne domů, ale také s prvotřídními gastronomickými zážitky. Nejinak tomu bude v případě letošního osmého ročníku, který se koná od 5. do 8. listopadu v Praze a Brně.

Bankety jako gastronomický vrchol festivalu

Ve čtvrtek 6. listopadu se od 20.00 hodin uskuteční Banket Champagne Gourmet Menu v brněnském hotelu Best Western Premier Hotel International Brno. Šestichodové menu sestavil vynikající šéfkuchař Miroslav Husák, který se pro ně inspiroval také při své nedávné návštěvě oblasti Champagne. Hosté banketu se mohou těšit na vybrané lahůdky, které provokují chuťové pohárky už pouhým přečtením menu. Nahlédněte s námi, na co se můžete těšit: okouzlí vás pralinka z bílých foie gras v bramborovém prachu s ovocnými perlami; sous vide halibut na čočkovém rizotu s limetkovým a pomerančovým gelem, champagne sabayonem a wasabi smetanou; humr gratinovaný parmazánovým žloutkem, řasy salicorne s tomatovým concassé a koriandrem; flambovaná bažantí prsíčka, smetanové zelí s hroznovým vínem, mandlová nádivka a Marc de Champagne omáčka a další lahůdky.

Pražský sedmichodový galabanket byl inspirován korunovačním menu francouzských králů v Remeši. Jeho autorem je michelinský šéfkuchař Michaël Nizzero, dosavadní nejmladší držitel michelinského ocenění. Menu ve znamení královské lilie přináší jednoduché, o to však rafinovaněji zpracované pokrmy, např. Hors d´oeuvre, Relevé de Poisson či Piéces de résistances et rộts. Uskuteční se v pátek 7. listopadu od 20.00 hodin ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze.


Další akce ve znamení champagne a delikates

Také další kulinářské akce ukazují, s jakými pokrmy se dá champagne dokonale snoubit. Milovníci mořských plodů, humrů či ústřic bezesporu zavítají ve čtvrtek 6. listopadu od 17.00 hodin do skvělého Zdenek´s Oyster Baru, ti, kteří dávají přednost lanýžům, se zase mohou těšit na vyhlášenou snídani v restauraci La Truffe (proběhne v sobotu 8. listopadu od 9.30 hodin).

Více informací naleznete na www.champagne-grandjour.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: pohlova@m-communication.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz