Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Brynzová polévka

Autor receptu
Věra Tománková, Štítná nad Vláří

Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
1 litr mléka, několik brambor, 25 dkg brynzy, česnek podle chuti, sůl, lžička másla
 

Postup
Převaříme mléko a necháme pozvolna vychladnout, aby bylo vlažné. Do 2,5 až 3 litrů vody dáme vařit několik brambor. Mírně osolíme, raději méně, protože brynza je slaná. Připravíme si základní těsto, asi poloviční dávku. Když jsou brambory napolo uvařené, z těsta zaváříme do polévky noky. Když jsou nočky uvařené i brambory dovařené, rozdrobíme do hrnce bryndzu, jenom necháme rozpustit a dál už nevaříme! Vlijeme vlažné mléko, dochutíme česnekem podle chuti, případně dosolíme a necháme rozpustit oříšek másla.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz