12. 11. 2014 - Společnost R. JELÍNEK je tradiční český výrobce ovocných destilátů. To však neznamená, že si pro vás na tuto zimu nepřipravil něco nového! R. JELÍNEK se spojil s mistrem světa v míchání koktejlů Achimem Šiplem a společně vám představují dva recepty, které budou v kurzu tuto zimu!
1) HONEY BUNNY PUNCH
Ingredience:
4 cl Bohemia Honey R. JELÍNEK
15 cl zázvorové limonády (tonic)
1 ks ovocného čaje
2 plátky pomeranče
2 ks hřebíčku
1 ks skořice
1 lžička medu
kandované ovoce (zázvor)
Postup: Všechny nealkoholické složky včetně koření (bez čaje) společně ohřejeme. Do poháru nejprve vložíme čaj, následně vlijeme Bohemia Honey a doplníme horkým nealkoholickým nápojem. Intenzitu síly čaje si každý určuje sám. Na závěr ozdobíme kandovaným ovocem a skořicí.
Speciální typ barmana Achima Šipla:
Připravte si Honey Bunny Punch z vlastního pečeného čaje!
Recept na pečený čaj podle Achima:
1 kg ovoce různého druhu umyjeme, očistíme. Nakrájíme na kousky, vložíme na plech, zalijeme šťávou z jednoho citrónu a po celé ploše zasypeme krupicovým cukrem cca 400 gr. Jako koření použijeme skořici, hřebíček a badyán. Celou směs důkladně promícháme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C na cca 30 minut, dokud ovoce nepustí šťávu. Výslednou směs můžeme zavařit. Pro použití do Honey Bunny Punch se hodí 2 - 3 čajové lžičky směsi.
1) HOT HONEY
Ingredience:
4 cl Bohemia Honey R. JELÍNEK
15 cl jablečného džusu
1 lžička medu nebo cukru
sušené ovoce (jablka)
skořice
Postup: Všechny nealkoholické složky společně ohřejeme, následně přelijeme do poháru a doplníme Bohemia Honey. Na závěr ozdobíme sušeným ovocem a skořicí.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.