Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Snězte čokoládu, vysadíte strom

Snězte čokoládu, vysadíte strom

21. 11. 2014 - Malá čokoládovna sídlící v nizozemském Amsterdamu je založena na jednoduché myšlence: co jsme si od přírody vzali, musíme jí také vrátit. Idea Original Beans je vyrábět exkluzivní čokolády, ale zároveň ctít odpovědný přístup k přírodě. V rámci myšlenky ekologické udržitelnosti za každou zakoupenou čokoládu místní farmáři vysadí jeden strom k obnově deštného pralesa.

Na všech tabulkách je umístěn kód, podle kterého si na stránkách čokoládovny můžete na interaktivní mapě vyhledat přesné místo, kde byl strom za Vaši čokoládu vysazen. Za pouhý rok bylo takových stromů za čokoládu vysázeno přes 3 miliony!

Tabulky jsou vyráběny z těch nejkvalitnějších odrůd kakaa pocházejících z amazonských a ekvádorských deštných pralesů, z peruánských And či národního parku Virunga v Kongu. V současnosti čokolády Original Beans využívají ti nejlepší mistři cukráři z evropských restaurací oceněných michelinskými hvězdami.

Nyní si můžete pochutnat na čtyřech zbrusu nových příchutích v nové čokoládové sérii - silná chuť kakaa s tóny ebenového dřeva a ostružin, pro milovníky bílé varianty poctivá bílá čokoláda se silnou vůní mléka, banánů a hutnou máslovou chutí. Nebo vysokoprocentní mléčná čokoláda, věnovaná ženám pracujícím na kakaových farmách v nejstarší přírodní rezervaci ve východním Kongu – její kakaová chuť je tak silná, že není poznat, zda se jedná o mléčnou či hořkou čokoládu. A nakonec, ale v neposlední řadě – čokoláda, vyrobená z kakaa pěstovaného na indonéské straně Papui -Nové Guinei, má jemnou chuť s příjemně vyváženou sladkostí. Jak se rozpouští v ústech, zlehka přichází na jazyk lehká kyselinka a chuť zralých broskví.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.cokolada.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz