26. 11. 2014 - PRAHA - Asociace hotelů a restaurací České republiky 21. 11. 2014 ocenila odborníky, kteří svými úspěchy a špičkovou úrovní služeb přispívají k dobrému jménu hotelnictví a gastronomie. Výroční ceny byly uděleny závěrem 9. Výroční konference AHR ČR. V letošním roce se k Výročním cenám sešlo 50 nominací.
Nosným tématem konference byly změny ve společnosti a vývoji technologií, které výrazně ovlivní chování a potřeby budoucího zákazníka. Profil zákazníků v roce 2020. Potravinové trendy, které reflektují současný postoj k životu. Dopady a následky online distribuce pro české hotelnictví. Specifika řízení hotelů a restaurací v menších městech. Vliv hospodářského cyklu na vývoj trhu hotelnictví.
Oceněni byli:
HOTELIÉR ROKU
Za hotelové řetězce – Eva Pašková, Novotel – IBIS – Praha
Za nezávislé hotely – Tomáš Blabla – Hotel Horal, Velké Karlovice
Ocenění bylo uděleno za podporu kvality českého hotelnictví, podporu vzdělávání a dlouhodobé úsilí o rozvoj oboru.
Obr. Eva Pašková, Novotel - IBIS, Praha
Obr. Tomáš Blabla, Hotel Horal, Velké Karlovice
RESTAURATÉR ROKU
Za hotelové restaurace Klaudie Soukupová a Roman Rendl (šéfkuchař) – Zámecká restaurace Konferenčního centra Akademie věd ČR, zámek Liblice
Cena byla udělena za rozvoj české gastronomie, vzdělávání mladých odborníků a podporu projektu „Ochutnejte Českou republiku“ Czech Specials.
Za samostatné restaurace Martin Novák – Café Colore Prahaza dlouhodobou podporu rozvoje oboru a úspěšný podnikatelský koncept.
Obr. Klaudie Soukupová a Roman Rendl (druhý zleva) - Zámecká restaurace Konferenčního centra Akademie věd ČR, Zámek Liblice
Obr. Martin Novák (vpravo) - Café Colore, Praha
PENZION ROKU
Penzion Sluníčko, Sepetná – za přínos pro rozvoj domácího cestovního ruchu, inovace ve službách a vzdělávání zaměstnanců.
Kvalitu služeb hodnotili také hosté penzionu v rámci online ankety Penzion Roku 2014.
Obr. Ocenění pro Penzion Sluníčko, Sepetná
TOP ODPOVĚDNÝ HOTEL / RESTAURACE
Park Inn by Radisson Hotel Ostrava
Za příkladný přístup k otázkám odpovědného podnikání a udržitelnosti cestovního ruchu.
Obr. Ocenění pro Park Inn by Radisson Hotel Ostrava
NEJLEPŠÍ STUDENTSKÁ PRÁCE ZAMĚŘENÁ NA OBLAST CESTOVNÍHO RUCHU
Nikol Hrbáčová – Vysoká škola polytechnická, Jihlava – práce na téma Marketingový výzkum a potencionální vývoj Dolní oblasti Vítkovic.
Obr. Nikol Hrbáčová - Vysoká škola polytechnická, Jihlava
ŠKOLA ROKU
Střední škola Hotelnictví a gastronomie Svazu Českomoravských spotřebních družstev ve Znojmě.
Obr. Střední škola Hotelnictví a gastronomie SČMSD ve Znojmě
MLADÝ MANAŽER ROKU
Petra Gutwirt – Hotel Luxury Wellness Resort Riverside, Karlovy Vary
Cena je každoročně udělována úspěšným mladým manažerům do 30 let.
Obr. Petra Gutwirt - Hotel Luxury Wellness Resort Riverside, Karlovy Vary
CENU JUDR. VLADIMÍRA ŠTĚTINY
Ivan Chadima – za celoživotní přínos hotelnictví a gastronomii
Obr. Ivan Chadima
MIMOŘÁDNOU CENU ZA PRÁCI PRO MLÁDEŽ A NADACI AHR ČR
Ivana Němcová – předsedkyně správní rady nadace
Cena byla udělena za dlouholetou podporu vzdělávání dětí z dětských domovů a přínos pro hotelnictví
Obr. Ivana Němcová
Text: AHR ČR, foto: Jan Pečenka
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.