Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Den kraje na Východní Moravě nabídne neobvyklé zážitky

Den kraje na Východní Moravě nabídne neobvyklé zážitky

22. 9. 2011 - ZLÍN - Den kraji již podruhé. Pojede se historickým vlakem s parní lokomotivou i Baťovou pojízdnou kanceláří. Lidé vyrazí do podzemí či na rozhledu. Zazní cimbálovka i swing.


Druhý ročník Dne kraje se přiblížil na dohled. Uskuteční se na řadě míst celého Zlínského kraje v sobotu 1. října, doprovodné akce začnou ještě o den dříve.
Centrem Dne kraje bude i tentokrát zlínský mrakodrap, 21. budova továrního areálu. Tam je, kromě samotné prohlídky unikátního architektonického skvostu z roku 1938, připraven bohatý kulturní program, včetně cimbálové či swingové hudby, stejně tak nebude chybět dechovka ani vystoupení mažoretek. S cimbálovou muzikou Bělina tentokrát přesvědčí o své všestrannosti zpěvák Stanislav Hložek.
Program v“jedenadvacítce“ zpestří moderované diskuse s osobnostmi kraje, mimo jiné herečkou Helenou Čermákovou, spisovatelem Antonínem Bajajou či triatletem Petrem Vabrouškem. Na otázky „na tělo“ je připraven odpovídat i hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.
Chybět nebudou jedinečné historické přednášky na téma baťovský Zlín, ale také projížďky dobovou pojízdnou kanceláří, soutěž o hodnotné ceny i ochutnávky a prodej výrobků nejlepších potravinářů a vinařů kraje či prezentace produktů rukodělných umělců ze Zlínského kraje. Program v centru dění, 21. budově začíná v 9.30 a skončí v 15.30.
Den kraje ale letos hodně rozšířil svůj „akční rádius“. Přispěje k tomu se zájmem a napětím očekávaná novinka, kterou bude jízda historického vlaku taženého parní lokomotivou. Ve stanicích už jsou připraveny speciální jízdní řády, vlak vyjede z Valašského Meziříčí kolem půl sedmé ráno, dále pojede přes Vsetín, Horní Lideč, Brumov, Bylnici, Bojkovice, Uherský Brod, Kunovice, Staré Město, Napajedla a Otrokovice do Zlína a Vizovic. Pak se vydá po téže trase na zpáteční cestu. Ceny jízdenek budou lidové, 40 korun pro dospělého, 20 korun pro děti do patnácti let, nejmenší pojedou zdarma. Na všechny čeká unikátní speciální jízdenka.
Na jinou zajímavost, jedinečné příležitostné razítko, se mohou těšit ti, kteří v rámci Dne kraje zavítají na řadu dalších míst. Volný vstup bude v muzeích ve Zlíně, Kroměříži, Uherském Hradišti, Vsetíně a Valašském Meziříčí, hvězdárně ve Valašském Meziříčí, Krajské galerii výtvarného umění ve Zlíně, na rozhlednu Seninka i na Hody s právem v Kunovicích. Na vybraných místech bude pro návštěvníky ve spolupráci s Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy připravena soutěž Co víš o Zlínském kraji? První cenou bude luxusní víkendový pobyt v Lázních Luhačovice.
Ke Dnu kraje se připojuje i Český rozhlas Brno, ten ve svém zlínském studiu připravuje v sobotu 1. října od 10 do 16 hodin šestihodinový programový blok věnovaný akci.
Už v pátek 30. září a také v sobotu 1. října se ve zlínské Sportovní hale Euronics uskuteční dvě doprovodné akce, na nichž se pochlubí svými nejlepšími výrobky potravináři Zlínského kraje. Během bohatého programu se dočkají ocenění svých výrobků a označení Perla Zlínska a Regionální potravina Zlínského kraje.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz