Autor receptu
Petra Vomelová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
3 hodiny + 6 hodin marinování a namočení hrachu
Postup
Postup hrachová kaše:
1. Hrách několikrát pořádně propláchněte a nechte alespoň 5 hodin namočený ve vývaru.
2. Přidejte bobkový list a ponechte v hrnci takové množství tekutiny, aby byl hrách zcela ponořený. Pak hrách přiveďte k varu.
3. Až bude hrách uvařený, vyndejte bobkové listy a rozmixujte hrách na kaši.
4. Ve druhém hrnci rozehřejte sádlo a přidejte k němu mouku, kterou nechte zpěnit. Poté zalijte mlékem a krátce povařte.
5. Přidejte hrách, prolisovaný česnek a vše osolte a opepřete.
6. Kaši zjemněte lžící másla.
Postup trhané vepřové:
1. Krkovici dejte do pekáče a potřete jí směsí cukru, mleté papriky, hořčice,
soli, pepře, slunečnicového oleje a dvou prolisovaných stroužků česneku.
2. Takto připravené maso nechte v marinádě alespoň 6 hodin.
3. Poté maso podlijte 150 ml vody a dejte péct na cca 2–3 hodiny na 150 stupňů, dokud
se nebude doslova rozpadat. Pak natrhejte maso vidličkou na kousky.
4. Připravte si omáčku smícháním protlaku s kečupem, medem a zbylým prolisovaným česnekem a následně ji osolte a opepřete.
5. Poté smíchejte maso s omáčkou a nechte prohřát na mírném ohni.
6. Podávejte s hrachovou kaší.