Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SHOWBYZNYS, JÍDLO, PITÍ: PETR WACKO

SHOWBYZNYS, JÍDLO, PITÍ: PETR WACKO

2. 12. 2014 - Na otázky ohledně jedení, pití a vaření nám dnes odpověděl Petr Wacko, pražský DJ, fotograf a šéfredaktor hudebního serveru www.vychytane.cz.

Vaše oblíbené jídlo z dětství?
Tak to si bohužel nepamatuju, ale určitě jsem jako malé dítě nenáviděl vše, co nebylo párek, rohlík nebo něco hodně drobícího. Pokud bych si ale měl vybavit něco, co jsem jedl hodně rád v době, kdy už jsem si dokázal namazat chleba sám, tak to byl řízek a brambory a pirožky (bramborové s hromadou masa a ve velkém pekáči vymazaném sádlem). Byl to starý recept, který měla babička od nějakých známých z Maďarska. A jím to dodnes velmi rád! Je to taková“ prasárnička“.

Vaříte? Co nejraději? A co se Vám moc nedaří?
Já bohužel nejsem moc zdatný kuchař, ale rád experimentuju s těstovinami. Nejraději dělám vepřové koleno, v tom už mám opravdu hodně vychytávek a co mi rozhodně nejde, jsou klasické omáčky a náročná jídla s komplikovanými recepty. Nicméně pokud bych si měl vařit sám, o hladu bych nebyl.

Co vám nejvíce chutná?
V jistém směru nejsem moc vybíravý, ale pokud bych to měl shrnout, aktuálně mi nejvíce chutná vše co doma vaří moje drahá, neb máme obdobné chutě a vzhledem k tomu, že jsme spolu již slušnou řádku let, zná moje chutě křížem krážem a nestává se, že bychom i v nových receptech sáhli nějak často vedle. Navíc je naprosto skvělá kuchařka, která má přehled a nebojí se čehokoli nového. A umí opravdu hodně krutý recepty! Na co ale vzpomínám kdykoli si chci zlepšit chuť, jsou mořské speciality, ale u moře. A naprosto nejlepší jídlo, jaké jsem měl zatím v puse, bylo v jedné restauraci na Karlštejně, kde jsem dostal velmi pečlivě upravený oříšek z panenky ve žloutkovo-estragonové omáčce, zeleninou a jemně pečenými brambory. Kuchař měl v té době jen jednu Michelinskou hvězdu, ale to, co jsem dostal na stůl, nemělo zatím co pamatuji konkurenci. Jak se říká, bylo to „gastronomické porno“.

Vaše oblíbené pití? Anebo případně naprosto neoblíbené?
Z alkoholických nápojů mám rád Martini, Malibu s nealkem (např. Cola), klasické míchané drinky a z nealkoholických si nejčastěji dávám Tonic Ginger a speciální koktejly z různých druhů nealko nápojů. Co nemám opravdu rád je klasické pivo (divný že?), levná vína, hořké alkoholické nápoje, bylinné nápoje. Ještě dodám k tomu pivu, klasický Radler připravený přímo v restauraci, nebo klubu mi ovšem chutná.

Co Vám raději nenabízet k jídlu a pití?
Tlusté, nebo prorostlé maso, rukolu, cokoli s oreganem, dršťkovou polévku, smažená jídla (kromě řízku), šunkofleky a jistě mnoho dalších, ale momentálně mě další nenapadají. K pití, viz předchozí odpověď.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.stamgastagurman.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz