Autor receptu
Státní zemědělský intervenční fond
Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality
(na fotografii vlevo)
Postup
1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté ho nakrájejte na nudličky. Osolte ho a opepřete.
2. V misce smíchejte 200 ml jogurtu, 2 lžičky římského kmínu, sladkou papriku a 1 nasekaný česnek.
3. Do jogurtové směsi vmíchejte kuřecí maso, nádobu překryjte a v lednici nechte uležet minimálně hodinu.
4. Uleželé maso v jogurtu rozprostřete na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C, dokud není kuře hotové. V průběhu pečení maso otočte.
5. Jogurtovou zálivku připravte smícháním 400 ml jogurtu, 1 lžičky římského kmínu, 1 prolisovaného stroužku česneku, soli, pepře a špetky citronové kůry.
6. Než se upeče kuřecí maso, nakrájejte ledový salát na malé kousky a rajčata na poloviční plátky.
7. Z okurky vydlabejte střed a nakrájejte ji na nudličky.
8. Do celozrnné placičky zabalte maso se zeleninou a jogurtovou zálivkou.