Štamgast & Gurmán

KUŘE V CELOZRNNÉ PLACCE S JOGURTOVOU ZÁLIVKOU

Autor receptu
Státní zemědělský intervenční fond

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
• 500 g kuřecích prsou
• 600 ml bílého jogurtu
• 1 citron
• ledový salát
• 1 okurka
• 2 rajčata
• 2 stroužky česneku
• 1 lžička sladké papriky
• 3 lžičky mletého římského kmínu
• sůl, pepř
• celozrnné placičky
• olej

 

Postup
1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté ho nakrájejte na nudličky. Osolte ho a opepřete. 2. V misce smíchejte 200 ml jogurtu, 2 lžičky římského kmínu, sladkou papriku a 1 nasekaný česnek. 3. Do jogurtové směsi vmíchejte kuřecí maso, nádobu překryjte a v lednici nechte uležet minimálně hodinu. 4. Uleželé maso v jogurtu rozprostřete na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C, dokud není kuře hotové. V průběhu pečení maso otočte. 5. Jogurtovou zálivku připravte smícháním 400 ml jogurtu, 1 lžičky římského kmínu, 1 prolisovaného stroužku česneku, soli, pepře a špetky citronové kůry. 6. Než se upeče kuřecí maso, nakrájejte ledový salát na malé kousky a rajčata na poloviční plátky. 7. Z okurky vydlabejte střed a nakrájejte ji na nudličky. 8. Do celozrnné placičky zabalte maso se zeleninou a jogurtovou zálivkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz