Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SHOWBYZNYS, JÍDLO, PITÍ: JINDŘICH NOVÁČEK

SHOWBYZNYS, JÍDLO, PITÍ: JINDŘICH NOVÁČEK

8. 12. 2014 - a otázky ohledně jedení, pití a vaření nám odpověděl Jindřich Nováček, talentovaný herec, jehož tvář známe ze seriálu Vyprávěj nebo Shakespearovských slavností.

Vaše oblíbené jídlo z dětství?

Je pravda, že když si vzpomenu na dětství, tak se mi vybaví hlavně babiččiny jahodové kynuté knedlíky, ale jako děti (vnuci) jsme měli velkou výhodu, že dědeček byl výborný kuchař, co zastoupil babičku v kuchyni v podstatě celý život, chutnala nám všechna jídla, co jsme dostali, takže hlavně dědečkova kuchyně.

Vaříte? Co nejraději? A co se vám moc nedaří?

Vzhledem k tomu, že díky práci nezbývá moc volného času, tak si vaření užívám, je to pro mě relaxační záležitost spojená s koníčkem. V kuchyni hlavně experimentuji, protože mě samotného nudí držet se striktně receptů, jež už někdo vymyslel. V poslední době si vybírám lehčí stravu složenou z polévek, ryb, kuřecího masa, salátů, zeleniny. Hodně využívám vaření v parním hrnci, skvělá záležitost pro úpravu surovin, které ztratí minimum cenných látek a vitamínů. Jednou jsem si všiml, že jsem samovolně vytěsnil českou kuchyni, přijde mi těžká na trávení. Ale k čemu jsem se v kuchyni zatím neodvážil, tak to jsou české houskové nebo bramborové knedlíky.

Co Vám nejvíce chutná?

Miluju thajskou kuchyni, jeden čas jsem vařil Tom Kha Kai obden, stala se z toho velká obsese, nevýhoda je, že se po ní fakt tloustne. Nebo napříkld losos na páře přelitý limetkovo-jogurtovou omáčkou, sushi, řízek, chléb s máslem a pažitkou, vařené brambory ve slupce a kefír... Ale obecně jsem hodně na polévky, ty jsem schopný jíst 3x denně. Rád zkouším jakoukoliv kuchyní, ale čím výraznější, ostřejší (indická kuchyně), tím moje chuťové buňky plesají víc a víc.

Vaše oblíbené pití? Anebo případně naprosto neoblíbené?

Pokud se nebavíme o četnosti, tak opravdu top jsou čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny v různé kombinaci, voda nebalená. Neoblíbené jsou likéry.

Co Vám raději nenabízet k jídlu a pití?

Nemám rád tzv. rychlovky, to mám pocit, že se člověk staví k jídlu, co si nezaslouží. A pokud se např. z polévky stane bujonová voda, ve které "plave" zelenina, tak to je přesně ono, co opravdu nemusím, nebo jídlo z přepálených tuků. To se samozřejmě týká širokého spektra nabídek, co se nám v restauracích nabízí. Naštěstí ne ve všech. A co opravdu nenabízet, tak to jsou ty věci co se podávají k jídlu v rětězcích McDonald's a KFC.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.stamgastagurman.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz