Štamgast & Gurmán

Hruškový závin

Autor receptu
Miele Experience Centrum v Praze

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Suroviny potřebné na přípravu
8 hrušek, oloupaných a nakrájených na plátky

4 lžíce třtinového cukru muscovado

100 g mandlové mouky

60 g mandlí, nasekaných nahrubo

1 lžička mleté skořice

1 lžíce hruškovice

450 g plundrového těsta

hladká mouka na pomoučení

1 vejce, rozšlehané

1 lžíce citronové šťávy
 

Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky promíchejte s cukrem, moukou, mandlemi, skořicí a hruškovicí. Těsto vyválejte na pomoučené ploše na 5mm plát, doprostřed rozprostřete hruškovou směs, zabalte jako závin, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě dozlatova, zhruba 20–25 minut.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz