10. 12. 2014 - Na otázky ohledně jídla, pití a vaření nám odpověděl „pan herec“ Dušan Sitek. Kdo by byl řekl, že se původně vyučil kuchařem!
Vaše oblíbené jídlo z dětství?
Nesnášel jsem školní jídelnu a tak pro nás vyvařovala babička. A tak jsem vždycky vylízal talíř, protože babička byla vyhlášená kuchařka. Takže v jídle nejsem vybíravý dodnes,
Vaříte? Co nejraději? A co se Vám moc nedaří?
Vařím a rád. Jsem vyučený kuchař a mám hotelovou školu, takže v kuchyni jsem jako doma! Manželka už skoro 30 let nevaří! Mám rád českou kuchyni, manželka preferuje zeleninu a dcera steaky, takže to různě kombinuju. Peču i buchty a bábovky, někdy stihnu i vánoční cukroví, ale sladké u nás moc nefrčí, takže maso.
Co vám nejvíce chutná?
Mně chutná všechno co uvařím. Ale víc mě těší, když vidím, že chutná těm, pro které vařím. Tak třeba můj pětiletý vnuk mi zavolá: ''Dědečku, uvař mi rajčátkovou polívku! Takovou, jako ty, neumí ani ve školce!'' A dědeček se postaví ke sporáku a vaří a vaří a vaří...
Vaše oblíbené pití? Anebo případně naprosto neoblíbené?
Pivo! Rum! Ve Zlíně to byla Slivovice, ale teď mám pálenici z ruky! Nesnáším Becherovku! Ne kvůli tomu pánovi, který ji pil, ale protože jsrm sr z ní poblil, když jsem slavil dvacetiny! Takže 40 let nepiju Becherovku!
Co Vám raději nenabízet k jídlu a pití?
Sním všechno, kromě ryb a mořských plodů. A kromě benzínu piju všechno! S mírou, samozřejmě!
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.