Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SHOWBYZNYS, JÍDLO, PITÍ: MATĚJ SMLSAL

SHOWBYZNYS, JÍDLO, PITÍ: MATĚJ SMLSAL

16. 12. 2014 - Na otázky ohledně jídla, pití a vaření nám dnes odpověděl Matěj Smlsal, novinář známý z domácího oddělení serveru IHNED.cz

Vaše oblíbené jídlo z dětství?

Od dětství miluju rajskou a ovocné knedlíky. Zásadně ale meruňkové. Když mi maminka chtěla uvařit borůvkové, švestkové nebo jahodové, tak narazila. Ani nevím proč, nikdy jsem je neochutnal, jen si prostě stojím za meruňkovými.

Vaříte? Co nejraději? A co se Vám moc nedaří?

Vařím. Nově už nebydlím s rodiči, takže buď hodím maso na pánev a dám si ho s chlebem, nebo uvařím špagety, o kterých si myslím, že takové nikdo neumí. Je v nich pórek, párek, rajče, paprika, kečup a sýr. Naštěstí ale bydlím blízko rodičů, takže k nim často přijdu, udělám smutné oči, navečeřím se a jdu domů.

Co vám nejvíce chutná?

Už zmiňovaná rajská a meruňkové knedlíky, pak moje špagety, palačinky, které taky umím, a maso s pepřovou omáčkou. Miluju i pizzu.

Vaše oblíbené pití? Anebo případně naprosto neoblíbené?

Rozhodně cola. Když jsem přišel v dětství ze školy, tak jsem měl od táty vždy nakoupeno deset rohlíků a colu. To jsem všechno snědl a vypil klidně během odpoledne. Řada lidí se diví, že i když jsem vyrůstal na rohlících a cole, tak jsem hubený jak tyč a zuby mám zdravé. Naopak nemám rád kofolu, oproti cole vůbec nemá chuť.

Co Vám raději nenabízet k jídlu a pití?

Jmenuju se Smlsal, takže jsem zmlzasný až hanba. Nenabízejte mi jakékoliv ryby, špenát, halušky, makovec, jakékoliv sýry kromě eidamu a řadu dalších věcí. Tento seznam je mnohem delší než ten, co jím. Z pití bych odmítl už zmíněnou kofolu a z alkoholu zelenou. Červené víno také nemusím.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.stamgastagurman.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz