Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA

NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA

27. 9. 2011 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pátý ročník oblíbené akce NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA se završí v sobotu 1. 10. symbolickým zavíráním cyklostezek. Účastníci se z Uherského Hradiště rozjedou po pěti vytipovaných trasách na Ostrožsko, Staroměstsko, Buchlovsko a nově i do mikroregionu Za Moravú a Otrokovicko.

Registrace cyklistů začne v 9.00 hod.na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. V deset hodin se akce zahájí a vyhlásí se soutěž o nejhezčí podzimní cyklofoto 2011. Pak budou v pětiminutových intervalech odstartovány jednotlivé stezky: Stezka Blatnického roháče, Rulanského bílého a Muškátu moravského, Stezka Velehradská neboli Za historií a vínem a Stezka Za Moravú. Právě poslední pátá trasa přibyla na mapě až letos na jaře jako připomenutí 5. výročí pořádání akce. V podzimní verzi je prodloužená na Otrokovicko. Na Zámku Napajedla můžou cyklisté kromě jiného navštívit zajímavou výstavu Afrika – legendy i mystéria. I do každé z dalších tras je oproti předcházejícím ročníkům zakomponovaná nějaká nová vinařská nebo poznávací zastávka, která potěší hlavně stálé účastníky akce.

Na sobotní odpoledne se na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti připravuje bohatý program. Pěvecké sbory BABČICE a CHLAPČISKA ze Spytihněvi se představí v komponovaném pásmu Putování krajem s regrúty. Tematicky koresponduje s právě otevřenou výstavou Dyž ně brali za
vojáka ... , kterou je možné vidět na jedné ze zastávek akce v Muzeu Podhradí v Buchlovicích. Nejenom pro malé diváky zahraje, zazpívá a zatančí dětský folklorní soubor a cimbálová muzika
LIŠA z Modré. O příjemný závěr se postará malá dechová hudba MaDeT z Topolné se svou Regrútskou zábavou.
V průběhu odpoledního programu se z odevzdaných registračních kuponů bude losovat o „vinné“
i „nevinné“ ceny pro velké i malé cyklisty. Vyhlásí se taktéž vítěz jarní soutěže o Nejhezčí jarní
cyklofoto 2011.
Novinkou podzimní verze je tzv. „vinný trh“, na kterém budou nabízet svá vína někteří vinaři z jednotlivých cyklostezek. Jeho uspořádáním vychází pořadatel akce - sdružení Region Slovácko a jeho sekce Městské informační centrum v Uherském Hradišti - vstříc především všem účastníkům akce, ale i široké veřejnosti, která bude přítomna na odpoledním programu. Registrovaným cyklistům bude po dojezdu zdarma nalita koštovka vína z Vinařství VAĎURA z Polešovic nebo nealkoholický nápoj HELLO z nivnické LINEY.

Podzimní NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA podpořil Vinařský fond České republiky, Nadace Partnerství, Nadace Děti-Kultura-Sport a Město Uherské Hradiště.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz