31. 12. 2014 - Voňavý balíček obsahuje tyto kávy se středním až šťavnatým chuťovým profilem vhodných pro přípravu espressa, aeropressu, dripperu V 60, frenchpressu i moka konvičky: 100 g El Salvador + 100 g Dominikánská republika + 100 g Ethiopia Yirgacheffe.
Kávu Vám pošlou čerstvou rovnou z pražírny. Za to ručíme!
Jak to funguje? Přátelé z redakce Kávových Listů.cz cestují po pražírnách, seznamují se s pražiči kávy, majiteli pražíren, píšeí o nich reportáže, ochutnávají jejich kávu. Pokud narazí na výbornou kávu, domluví s pražírnou degustační balíček, abyste kávu mohli ochutávat také.
Káva Vám přijde čerstvě pražená rovnou z pražírny až k Vám domů. Uvedená cena je včetně poštovného a balného.
Degustační balíček se skládá z těchto káv:
EL SALVADOR
Oblast: Illamatepec, El Salvador
Farma: El Manzano
100% arabica bourbon
Příprava: Vhodná zejména na přípravu espressa nebo moka
Popis: Plantáž Margarity Diaz Lopez můžeme najít 16km jihozápadně od města Santa Ana na západě země a byla založena již v roce 1872. Káva zde roste v 1500 m.n.m na úrodných sopečných půdách. Jedná se o výběrovou kávu rostoucí výhradně ve vysokých výškách tzv. SHG (Strictly High Grown plantation).
Charakteristikakávy: Elegantní komplexní káva s tóny banánů, datlí a hroznové šťávy
Zpracování kávy: natural
DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA
Oblast: Cibao Altura, Dominikánská republika
Farma: Don Jimenez Estate
100% arabica caturra
Příprava: Vhodná zejménana přípravu filtrované kávy, kde vyniknou nejlépe její sladké tóny a jemná chuť.
Popis: V horkém Karibiku, na ostrově Hispaniola, leží farma Don Jimenez. Plantáže se rozkládají mezi 1200 a 1400 metry nad mořskou hladinou, v ideálních podmínkách pro kávovník. Díky jílovité půdě mají kávové třešně dostatek všech potřebných zdrojů a důsledkem velkých teplotních rozdílů mezi dnem a nocí zrají bezespěchu. Všechny třešně jsou sbírány ručně.
Charakteristika kávy: Jemná káva s ovocnými tóny lesních plodů a jablek.
Zpracování kávy: honey (polopromytá)
ETHIOPIA YIRGACHEFFE
Oblast: Kochere terroir
Farma: více mikro farmářů
Region: Yirgacheffe, Etiopie
100% arabica
Příprava: Vhodná zejména na přípravu filtrované kávy, ale i espressa kde vyniknou nejlépe její ovocné tóny černého rybízu a jasmínu.
Popis: Oblast Kochere se nachází na jihu Etiopie a je v historickém jádru regionu, kde se káva produkuje již dlouhou dobu. Ten je známý pro své květinové a ovocné aroma u svých káv. Tento konkrétní výběr je výrazně aromatický a intenzivní s citrusovým a květinovým aroma jasmínu a tóny černého rybízu. Kávovníky rostou ve výšce 1900 m n.m. a sklizeň probíhala mezi prosincem a březnem 2014.
Charakteristi kakávy: ovocné tóny černého rybízu, tóny jasmínu a citrusů
Zpracováníkávy: promytá
Objednávejte zde.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.