Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

MLADÍ GASTRONOMIČTÍ ODBORNÍCI OPĚT POMĚŘÍ SVÉ SÍLY V BRNĚ

MLADÍ GASTRONOMIČTÍ ODBORNÍCI OPĚT POMĚŘÍ SVÉ SÍLY V BRNĚ

2. 1. 2015 - BRNO - Již po jednadvacáté budou soutěžit studenti gastronomických oborů ve dnech 15. – 17. ledna 2015 na brněnském výstavišti, kde Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a Veletrhy Brno a.s. pořádají mezinárodní finále soutěže Gastro Junior Brno 2015 – Bidvest Cup. Již tradičnětuto soutěž organizuje Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno. Odborným garantem jsou Asociace kuchařů a cukrářů ČRa Asociace číšníků ČR.

„Hlavním cílem soutěže je podnítit v mladých kuchařích a cukrářích tvorbu nejen chutných, ale i nápaditých pokrmů. U číšníků zajistit vysokou úroveň obsluhy spojenou se zajímavými a kreativními nápady při přípravě nápojů, které obohatí nabídku pro návštěvníky restaurací a hotelů a v konečném důsledku bude znamenat ekonomický přínos pro samotné soutěžící i majitele těchto zařízení,“ vysvětluje RNDr. Jana Marková, ředitelka Střední školy potravinářské obchodu a služeb Brno a zároveň ředitelka soutěže. „Všichni vítězové mají velkou šanci na výborné uplatnění vesvém oboru nejen v České republice, ale také v zahraničí,“ dodává RNDr. Jana Marková. Jako v loňském roce budou přítomné odborné komise pod vedením předních gastronomických odborníků. Za obor kuchař bude komisi předsedat pan Bc. Marek Svoboda, porotu cukrářů povede paní Pavlína Berzsiová a soutěž číšníků bude hodnotit komise pod vedením Bc. Blanky Musilové.

V rámci soutěže je udělována Cena Jaroslava Flodra, dlouholetého šéfkuchaře hotelu Voroněž, vysokého odborníka v gastronomii, emeritního předsedy Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočky Brno a držitele mnoha ocenění za svou práci, který v roce 2007 náhle zemřel. Cena je udělována na jeho počest a vždy byla předávána vítězi kategorie kuchař. Pro letošní ročník přistoupili pořadatelé soutěže ke změně, kterou nám vysvětlil předseda brněnské pobočky AKC ČR, Ing. MiroslavProcházka: „Celý tým se shodl, že je třeba cenu tak významného člověka, kterým pro naši pobočku pan Flodr byl, modernizovat. Pro letošní rok jsme tuto cenu nazvali Cena Jaroslava Flodra – Objev soutěže. Rádi bychom ocenili práci soutěžícího, který předvede zajímavou úpravu pokrmu nebo zaujme použitím netradičních surovin a chutí. A nemusí se jednat pouze o vítěze. Sledujeme tímto krokem skutečnost, že i když se nepodaří celý soutěžní pokrm, může být oceněn zazajímavý nápad a tím jej podpořit do další práce.“

V závěru slavnostního ceremoniálu, který se uskuteční v Orea Hotelu Voroněž, ocení Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno v kategorii Síň slávy dalšího významného gastronomického odborníka. Kdo bude tentokrát uveden do Síně slávy, nám pořadatelé nechtěli prozradit, a tak nám nezbývá, než si počkat na 17. ledna 2015.

http://www.bvv.cz/gastro-junior-brno/

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.stamgastagurman.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz