Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Tuzemák a vodka vládly loňskému roku

Tuzemák a vodka vládly loňskému roku

16. 1. 2015 - Pro české výrobce lihovin se stal loňský rok obdobím konsolidace. Došlo jen ke změně spotřebitelského chování, kde poklesl prodej v gastronomii a naopak vzrostl v supermarketech.

„Naše společnost se dostala na úroveň roku 2011 a smazala dvěstěmilionový propad, včetně spotřební daně, který zaznamenala při prohibici,“ konstatuje generální ředitel akciové společnosti GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries Pavel Kadlec. Meziročně vzrostly tržby o šest procent.

Podíváme-li se blíž na jednotlivé výrobky společnosti GSD, pak se nejvíce zvýšil prodej vodek, ať už se jedná o Vodku 42 BLEND nebo HANÁCKOU vodku. Ruku v ruce s nimi jde tuzemák. Jak tvrdí Pavel Kadlec, je to z části dáno také potlačením černé konkurence, která zde bujela před prohibicí více jak dvaceti procenty.

„Vodka 42 BLEND měla meziroční index 110% a HANÁCKÁ vodka dokonce 128%,“ zdůrazňuje představitel likérky. Jedno období je za námi, druhé začíná – máme tu nový rok. Co se dá od něj očekávat?

„Růst trhu lihovin se očekávat nedá. Soudím, že rok 2015 bude rokem pokračujícího snižování ziskovosti, a to primárně kvůli extrémnímu tlaku obchodních řetězců na výrobce a zvyšováním podílu prodeje zboží v akcích,“ uvádí generální ředitel GSD. „I přes tyto skutečnosti letos očekávám růst společnosti, a to primárně díky zavedeným inovacím v roce minulém. Jsou to nové nápoje, třeba ochucený tuzemák s medem – HANÁCKÝ MEDOVÁK, který se vyrábí podle původní moravské receptury a kam jsme přidali pravý květový včelí med z Moravy, nebo HANÁCKÁ LEVANDULOVÁ s chutí švestek a s obsahem pravé esence levandule. Je tu rovněž nová HANÁCKÁ ZÁZVOROVÁ, v níž vedle esence zázvoru ucítíte chuť citronu a medu, a řada dalších,“ zdůrazňuje Pavel Kadlec a dodává:

„Posilujeme rovněž svoje pozice v zemích, které jsou našimi odběrateli, a současně se dál v naší společnosti zaměřujeme na nové zajímavé exportní trhy, mezi něž rozhodně patří např. Čína.“

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz