Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

GAMBRINUS 10 ORIGINÁL ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM LETOŠNÍHO PIVEXU!

GAMBRINUS 10 ORIGINÁL ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM LETOŠNÍHO PIVEXU!

19. 1. 2015 - PLZEŇ - Historickým úspěchem pro Plzeňský Prazdroj skončilo slavnostní vyhlášení letošního ročníku pivovarské degustační soutěže Zlatý pohár Pivex a Zlatý soudek Pivex.

Lahvový Gambrinus 10 Originál získal hlavní cenu „Champion“ a první příčku obdržel také v kategorii světlých výčepních piv. Piva Plzeňského Prazdroje dominovala také v dalších kategoriích a celkově získala sedm, respektive devět ocenění, z toho pět prvních míst!

Lahvový Gambrinus 10 Originál se stal absolutním vítězem letošního ročníku Pivexu, když získal absolutně nejlepší hodnocení mezi 40 značkami třinácti přihlášených pivovarů. V kategorii tmavých piv vyhrál Velkopopovický Kozel černý. Pivovar Velké Popovice se navíc prosadil i v kategorii „světlý ležák“, kde obsadil Velkopopovický Kozel 11 stříbrnou pozici. První příčku v kategorii nealkoholických piv obsadila značka Birell a jeho polotmavá varianta získala navíc druhé místo. V kategorii míchaná nízkoalkoholická a nealkoholická piva si druhé místo vybojoval Birell Zázvor.

Značka Gambrinus zaznamenala na slavnostním galavečeru pivovarníků a sladovníků ČR pomyslný hattrick, když zvítězila také v soutěži „Zlatý soudek Pivex“, určené pro sudová piva. Gambrinus Nepasterizovaný vyhrál v kategorii světlých výčepních piv a na druhé příčce se umístil Radegast Originál. Plzeňský Prazdroj si tak z letošního ročníku jedné z nejprestižnějších českých pivních soutěží odváží 7 ocenění za lahvová piva a dvě ocenění za piva sudová.

„Je to skutečně vynikající výsledek! Takový počet ocenění je skvělým startem do nového roku!“ neskrýval radost Paolo Lanzarotti, generální ředitel Plzeňského Prazdroje. „Dík patří všem našim zaměstnancům, díky jejichž úsilí a péči dosahují piva Plzeňského Prazdroje špičkové kvality,“ dodal.

Hodnocení v soutěži Zlatý pohár Pivex je dvoukolové. První degustace proběhla v listopadu loňského roku, druhá začátkem letošního ledna. Vzorky označené pouze kódy posuzovali degustátoři ze soutěžících pivovarů a dalších odborných institucí anonymně a za dohledu odborných garantů. Výsledky ověřuje notář. Hlavními hodnotícími kritérii jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost a další vlastnosti piva. Letos se konal již 23. ročník této soutěže.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.prazdroj.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz