Štamgast & Gurmán

Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami

Autor receptu
Akademie kvality

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
300 g pohanky

400 ml mandlového mléka

40 g másla

med

skořice

3 jablka

3 hrušky

cukr krupice
 

Postup
1. Pohanku namočíme do studené vody přes noc. Poté pohanku přecedíme a dáme vařit s mandlovým mlékem a mletou skořicí. Přibližně za 15 minut je pohanka hotová. Můžeme ji nechat vcelku nebo ji můžeme rozmixovat tyčovým mixerem úplně na kaši. 2. Do kaše přidáme 20 g másla a dochutíme ji medem. Můžeme dát i špetku soli. 3. Na pánvi nebo v kastrůlku se silným dnem zahříváme cukr. Jakmile začne vytvářet hrudky, protože se nerozpouští rovnoměrně, plamen stáhneme. Cukr dále mícháme, aby se hrudky rozpustily. Karamel ještě párkrát zamícháme, aby se spojil a všechen cukr roztál. Zalijeme trochou vody a necháme karamel odvařit. Do karamelu se zbytkem vody přidáme máslo a nakonec v karamelové omáčce prohřejeme jablka s hruškami.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2022, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz