Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

KDO KRALOVAL FINÁLE SOUTĚŽE SVATEBNÍ DORT ROKU 2015?

KDO KRALOVAL FINÁLE SOUTĚŽE SVATEBNÍ DORT ROKU 2015?

20. 1. 2015 - PRAHA - Nejlepším svatebním dortem v roce 2015 se může pochlubit Markéta Sukupová z Kunovic. Z pozvaných českých celebrit nejlépe peče dezerty a dekoruje dortíky Taťána Makarenko.

V rámci finálového kola soutěže Svatební dort roku, který v sobotu 17. ledna sledovala téměř tisícovka návštěvníků, o tom rozhodla odborná porota v čele s nejlepším českým cukrářem několika posledních let Lukášem Skálou. Členkou poroty byl i speciální host z Velké Británie, špičková dortařka Ceri Olofson.

Vítězný Svatební dort roku nazvaný Třpytivá kráska je jemně zdobený čtyřpatrový dort doplněný výraznými květy v perleťových a zlatých odstínech. Protože každé patro má jinou příchuť, na své by si přišli milovníci čokolády, ovoce, ale i méně tradičních chutí, jako je například karamel se zrnkem soli. „Za porotu bych u Třpytivé krásky ocenil zejména čistotu provedení práce skloubenou se zajímavou a atraktivní chutí,“ uvedl Lukáš Skála.

01823-Prvni_cena_Marketa_Soukupova.jpg

Obr. Svatební dort roku 2015, 1. místo - Třpytivá kráska, Markéta Sukupová

Nejsladší VIP byla jednou ze 7 kategorií sobotního finále cukrářské soutěže Svatební dort roku 2015. Jediná však, ve které soupeřily české celebrity - Lenka Vacvalová, Nikol Kouklová, Taťána Makarenko a Gustav Bubník. Taťána Makarenko přesvědčila odbornou porotu svými výkony ve dvou disciplínách – chutí vlastnoručně upečeného dezertu a designem na místě dekorovaným minidortem na téma svatba.

„Mými celebritami jsou ovšem všichni soutěžící, kteří tento rok předvedli, že čeští cukráři prostě umí,“ komentovala průběh finále Soňa Solařová, ředitelka soutěže a majitelka svatební agentury Unique Wedding.

01823-Druha_cena_Marta_Marsanova_web.jpg

Obr. Svatební dort roku 2015, 2. místo - Zlatobílá romantika pro Renatu, Marta Maršánová

Výrazný kvalitativní posun zaznamenala juniorská kategorie, kde současně vzrostla účast téměř šestinásobně. V kategorii Modelace cukrových květin jsme viděli opět dokonalé výtvory a premiéra kategorie Kavárenský dezert s čokoládou Callebaut byla více než zdařilá.

„Den byl nabitý programem, a to nejen na pódiu nebo v učebně, kde probíhaly po celý den zajímavé kurzy, ale také na stáncích všech vystavovatelů. Pro naši firmu to byla jedinečná příležitost nechat zákazníky vyzkoušet pomůcky a ochutnat suroviny, které nabízíme k prodeji,“ chválí víceúčelovost soutěže Ing. Jaroslav Fiala, zástupce hlavního partnera soutěž spol. Fiala-Praha.

01823-Treti_cena_Monika_Siskova_web.jpg

Obr. Svatební dort roku 2015, 3. místo - Sněhobílý svatební dort, Monika Sisková

Vítězové všech kategorií získají zahraniční kurz v hodnotě 50.000 Kč vedený světoznámým cukrářským mistrem a bývalým presidentem německého svazu cukrářů, Robertem Oppenederem. Umístění na druhých místech se mohou těšit z kurzů od Stáni Mutlové (PunkRockCakes), Jarky Kasálkové (Luxusní dorty), Julie Alexovičové (Top Cake Studio) a dalších.

„Velmi nás těší partnerství se soutěží a věříme v hlubší spolupráci při realizaci dalšího ročníku, a to nejen v roli odborného garanta projektu“, dodává Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

01823-stanek_PunkRockCakes_web.jpg


KDO JE KDO?

 

Robert Oppeneder - jeden z nejkreativnějších a nejúspěšnějších současných cukrářů. Několik let byl hlavním cukrářem s Eckartem Witzigmannem v restauraci Aubergine v Mnichově, šéfcukrářem v v mezinárodních hotelech jako Palace Gstaad, Kowloon Shangri-la v Hong Kongu a Park Hilton Munich. Je také vítězem několika zlatých medailí z mezinárodních kulinářských výstav a autor několika populárních knih pro cukráře. Působil rovněž jako prezident Německého svazu kuchařů.

Ceri Olofson - po mnoha letech tréninku v umění a designu, včetně získání titulu v oboru Výtvarná fotografie, Ceri Olofson čerpá inspiraci jak ze současných módních trendů, tak z historických uměleckých směrů. Shromážděné tvůrčí schopnosti daly vyniknout Cerimu talentu při tvorbě svatebních dortů. Ceri vydala knihu Cool Layer Cakes: 50 Delicious and Amazing Layer Cakes to Bake and Decorate a publikuje v řadě renomovaných gurmánských a svatebních časopisů.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Soňa Solařová, ředitelka projektu Svatební dort roku
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz