Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ČTYŘI NEJLEPŠÍ ČESKÉ PRAŽÍRNY podle cuppingu SCAE

ČTYŘI NEJLEPŠÍ ČESKÉ PRAŽÍRNY  podle cuppingu SCAE

23. 1. 2015 - PRAHA - Jak bylo již dříve oznámeno, letošní kávový festival Barista roku bude probíhat trochu netradičním způsobem. Jednou z novinek je prezentace čtyř českých pražíren. Na které pražírny se můžete těšit? Jak se vůbec vybíraly? A uspěli ostřilení matadoři, nebo se můžeme těšit i na méně známá jména?

11. 1. 2014 se ve školicím centru Petry Davies Veselé a Gwilyma Daviese v Jílové u Prahy sešli nejen zástupci devíti českých pražíren výběrové kávy, ale i jedni z nejlepších českých kávových degustátorů, aby vybrali čtyři pražírny, které budou mít možnost se představit na festivalu výběrové kávy Barista roku 2015. Kávy hodnotily takové osobnosti, jako například Gwilym Davies, Petra Veselá, Michal Perlík nebo Štěpán Neubaer a ze zástupců pražíren můžeme vyjmenovat třeba Honzu Špalka (Gill's Coffee), Jaroslava Tučka (Dobleshot), Adélu Machovou (Dos Mundos), Zuzanu Černou (Original Coffee), Michala Stece (Rebelbean) nebo Zdeňka Smrčku (Kafe Karlín). Své kávy dodaly pražírny Doubleshot, La Bohème CaféKafe KarlínCoffee SourceKavárna PražírnaOriginal CoffeeRebelbeanGill's CoffeeDos Mundos.

Hodnocení probíhalo formou slepého cuppingu. Každá se zúčastněných pražíren dodala vzorek jedné kávy dle vlastního výběru. Kávy poté byly degustovány z neoznačených nádob, aby hodnocení bylo objektivní na základě kvality kávy a nikdo nemohl preferovat svoji oblíbenou pražírnu, a tím ovlivnit vlastní výběr.

Následně se sečetly veškeré body a my se konečně dozvěděli, se kterými pražírnami budeme mít tu čest!

A na koho se můžeme těšit?

1. Original Coffee
2. Rebelbean
3. Coffee Source
4. Kafe Karlín


Gratulujeme!


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.kavovelisty.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz