Štamgast & Gurmán

Pikantní bramborové plátky

Autor receptu
Marcela Titzlová

Recept pro vás uvařila
Pavel Borowiec a Marcela Titzlová Kniha o pivu

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
• 500 ml tmavého piva
• 700 g brambor, nejlépe červené odrůdy
• 1 vrchovatá lžička soli
• 70 ml řepkového oleje
• 1/2 lžičky sušeného česneku
• 1 lžička sušené cibule
• 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
• 1/2 lžičky sladké papriky
• 1/2 lžičky uzené papriky (může být habanero)
• 1/2 lžičky soli
• 1 lžička třtinového cukru
 

Postup
Oloupané brambory nakrájejte na centimetr silné plátky. Do velké mísy nalijte pivo a přidejte 1 vrchovatou lžičku soli. Bramborové plátky ponořte do piva tak, aby byly všechny pod hladinou. Zakryjte potravinovou fólií a nechte přes noc v chladu. Plech pokryjte papírem na pečení. Troubu předehřejte na 220 °C a rošt umístěte do nejvyšší pozice. Bramborové plátky vyjměte z mísy, omyjte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Nasypte je do mísy a přelijte olejem. Přidejte sušený česnek, sušenou cibuli, čerstvě mletý pepř, sladkou papriku, sůl a třtinový cukr. Vše důkladně promíchejte tak, aby brambory byly touto směsí obalené ze všech stran. Rozložte je do jedné vrstvy na pečicí papír a pečte 20 minut. Pak plátky obraťte a pečte dalších 20 minut. Servírujte v košíčku vystlaném papírovým ubrouskem. Na potření můžete použít i hotovou směs koření, kterou máte v oblibě, třeba jerk nebo barbecue.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz