Autor receptu
Marcela Titzlová
Recept pro vás uvařila
Pavel Borowiec a Marcela Titzlová Kniha o pivu
(na fotografii vlevo)
Postup
Oloupané brambory nakrájejte na centimetr silné plátky. Do velké mísy nalijte pivo a přidejte 1 vrchovatou lžičku soli. Bramborové plátky ponořte do piva tak, aby byly všechny pod hladinou. Zakryjte potravinovou fólií a nechte přes noc v chladu.
Plech pokryjte papírem na pečení. Troubu předehřejte na 220 °C a rošt umístěte do nejvyšší pozice. Bramborové plátky vyjměte z mísy, omyjte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Nasypte je do mísy a přelijte olejem. Přidejte sušený česnek, sušenou cibuli, čerstvě mletý pepř, sladkou papriku, sůl a třtinový cukr. Vše důkladně promíchejte tak, aby brambory byly touto směsí obalené ze všech stran. Rozložte je do jedné vrstvy na pečicí papír a pečte 20 minut. Pak plátky obraťte a pečte dalších 20 minut.
Servírujte v košíčku vystlaném papírovým ubrouskem.
Na potření můžete použít i hotovou směs koření, kterou máte v oblibě, třeba jerk nebo barbecue.