Štamgast & Gurmán

Buchtičky s krémem naruby

Buchtičky s krémem naruby

18. 2. 2015 - VELKÉ KARLOVICE - Pokud by děti měly sestavovat žebříček nejpopulárnějších jídel, určitě by některou z nejvyšších příček obsadily dukátové buchtičky s krémem. Neobvyklou variantu tohoto tradičního pokrmu vymysleli kuchaři Spa hotelu Lanterna v beskydských Velkých Karlovicích.

Populární pochoutku, na níž si rádi smlsnou děti i dospělí, servírují hostům v hotelové zážitkové restauraci Vyhlídka v rámci nového degustačního menu „Krásy české kuchyně“ doslova vzhůru nohama.

Zatímco krém zbavili obvyklé tekuté konzistence a učinili z něj „pevný“ základ dezertu, jenž připomíná svou konzistencí panna cottu, dukátové buchtičky jsou nastrouhané na křupavou drobenku k dochucení a dekoraci. Dezert je pak doplněn ještě domácí tvarohovou zmrzlinou.

„Únorovým degustačním menu vzdáváme hold tradiční české kuchyni napříč všemi regiony. Chceme hostům ukázat, že moderní gastronomie nemusí být jen o neobvyklých a cizích surovinách, ale že často i díky jednoduchému nápadu lze z klasiky vykouzlit velmi zajímavý pokrm,“ říká šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: ZackovaM@valachy.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz