9. 3. 2015 - KROMĚŘÍŽ – Kroměřížský pivovar Černý Orel přiváží z XXV. Reprezentačních slavností piva nejvyšší ocenění – Zlatou pivní pečeť – za svůj Výroční silný speciál Prometheus 17,5°. Kroměřížské pivo zvítězilo v kategorii extra silných piv.
Pivovar tak ve své pětileté historii přivezl z pivních slavností již druhou cenu - v minulém roce získal Stříbrnou pivní pečeť za 12°polotmavý ležák.
Pro podnik, který pod značkou Černý Orel provozuje hotel, penzion, restauraci a pivovar, to není jediné ocenění kvality služeb a produktů, které nabízí svým hostům. Například v hodnocení TRIPADVISOR drží první pozici mezi kroměřížskými hotely a restauracemi, americký časopis New York Times jej dokonce zařadil do své publikace, která dává tipy na 125 víkendů v Evropě.
„Je to pro nás povzbuzení do další práce a současně potvrzení správnosti směru, kterým se ubíráme. I nadále budeme dbát na vysokou kvalitu naší výroby a inovace našich produktů“, říká Boris Zubík, manažer Černého Orla.
XXV. Reprezentační slavnosti piva proběhly na konci února v jihočeském Táboře. Tento festival pěnivého moku navštívilo více než 4.000 milovníků piva a svou produkci jim prezentovalo více než padesát domácích i světových pivovarů.
Do degustačních soutěží o Zlatou pivní pečeť a Zlatý český pramen, se letos přihlásilo takřka 800 pivních značek z rekordního počtu 180 pivovarů a několik desítek minerálních vod z celé planety. Mezi soutěžícím o ceny ve 28 kategoriích byly jak nadnárodní koncerny, tak malé pivovary ze 16 zemí světa.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.