12. 3. 2015 - V dnešní uspěchané době, kdy lidé často volí oběd či večeři z fastfoodu nebo mají na vlastní přípravu omezený čas, přijde vhod český produkt, u kterého se nemusí obávat složení.
Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel drůbežího masa v České republice, vyhověl poptávce zákazníků a připravil dva kvalitní polotovary z kuřecích prsou, Indickou kuřecí pánev a Italskou kuřecí pánev. Příprava těchto novinek je velmi jednoduchá. Stačí osmahnout či podusit maso na pánvi, přidat sladkou smetanu, zvolit vhodnou přílohu a vydatný oběd či večeře pro čtyřčlennou rodinu je připraven.
„Nedůvěra spotřebitelů k marinovaným masům na pultech obchodů je způsobena hlavně domněnkou, že výrobce do marinády ukrývá méně kvalitní produkty,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „U nás je to ovšem jinak. Na Italskou či Indickou kuřecí pánev je vybrána bezprostředně čerstvá kvalitní surovina a to maso z prsních řízků. Čerstvé maso je ihned naloženo do marinády a podle přísných hygienických podmínek zabaleno do ochranné atmosféry,“ dodává Ing. David Bednář.
Indická kuchyně se v posledních letech stala velmi oblíbenou. Lidé častěji experimentují a objevují tak pokrmy, které jim svou rozmanitostí a netradičními ingrediencemi připraví nezapomenutelný zážitek. Novinka „Indická kuřecí pánev“ je přesně takovým pokrmem. Navíc může být připravena velmi rychle a jednoduše. Směs stačí zlehka osmažit či podusit, přidat požadované množství smetany dle chuti, zvolit za přílohu nejlépe rýži a může se podávat vydatný oběd či večeře až pro čtyřčlennou rodinu.
Italská gastronomie patří mezi nejoblíbenější středomořskou kuchyni u nás. Itálie však nenabízí jen pizzu a těstoviny, ale i kvalitní maso, mnoho pestré zeleniny, olivového oleje
a česneku, čímž se inspirovala novinka „Italská kuřecí pánev“. Směs je důkladně marinována a není třeba již dochucovat. Přidáním smetany po tepelné úpravě a oblíbeného druhu těstovin se z Kuřecí italské pánve stane plnohodnotný chod pro všechny.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.