Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Sobota bude patřit farmářským trhům

19. 10. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Možnost nakoupit kvalitní potraviny regionálního původu nekončí ani s příchodem chladného počasí. Nadcházející sobotu 22. října se uskuteční oblíbené farmářské trhy hned na třech místech Východní Moravy – ve Fryštáku, Vizovicích a Zlíně.

Ve Fryštáku budou farmářské trhy tématicky zaměřené na hovězí. Návštěvníci si budou moci koupit kvalitní syrové maso, například kotlety nebo falešnou svíčkovou, těšit se můžou ale i třeba na uzené hovězí klobásy. „Uvaříme také hovězí guláš, grilovat se budou hovězí stejky,“ prozradil organizátor farmářských trhů ve Fryštáku Tomáš Černý.
Hlavnímu tématu – tedy hovězímu – bude věnovaný i doprovodný program, jenž bude laděný do westernu. „Přijedou koňáci a předvedou třeba lasování. Chybět nebude ani country hudba,“ slíbil Černý.
Na farmářských trzích ve Fryštáku nebude k dostání jen hovězí, ale i další regionální potraviny a výrobky. Prodávat se začne v sedm hodin ráno a akce potrvá přibližně do 14 hodin.
Ve Vizovicích stanovili začátek farmářských trhů na osmou hodinu ranní, na rozdíl od Fryštáku nebo Zlína půjde o poslední akci tohoto druhu v letošním roce. Uskuteční se na Masarykově náměstí a potrvají do 12 hodin. Zájemci se mohou těšit na prodej regionálních zemědělských a rukodělných výrobků.
Jako poslední odstartují v sobotu farmářské trhy ve Zlíně a to v 9 hodin. Uskuteční se už tradičně v ulici vedle Městského divadla a potrvají do 13 hodin. K dostání budou nejrůznější pochutiny regionálních malovýrobců od sýrů, přes masné výrobky až po pečivo.
Informace o dalších trzích v regionu získáte na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz