Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Muzeum přestaví velikonoční zvyky a připraví pekařskou dílničku

Muzeum přestaví velikonoční zvyky a připraví pekařskou dílničku

23. 3. 2015 - Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný! Tak se jmenuje tradiční velikonoční program v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně, který se uskuteční ve čtvrtek 26. března ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU. Návštěvníci uvidí nejrůznější zdobení kraslic, pletení tatarů, výrobu píšťalek nebo hrkačů. Pekařky a pekaři předvedou velikonoční perníčky a další pečivo.

K vidění bude ale i pletení slaměných ošatek, výroba suché vazby nebo ozdobného vizovického pečiva. „Čekají nás ukázky nejrůznějších řemesel. Malérečky předvedou i netradiční zdobení vajíček, například kraslice vrtané zdobené voskem a ruční malbou, batikované, vykládané slámou, háčkované, drátované nebo škrabané,“ upřesnila Hana Čubanová z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně (MJVM).

Během dne muzeum provoní také pekaři. Lidé si mohou prohlédnout i výstavu Příběh chleba, v níž nechybí i nejrůznější interaktivní prvky. „Děti si mohou malovat do mouky, vyzdobit si plátěný pytlík na chleba nebo zahrát si na rolníka či pekaře. Během dne bude připravena i dílna s modelováním pečiva, v níž se mohou zájemci naučit modelovat různé tvary velikonočních jidášků a získat na ně i recept,“ řekla Ivona Bořutová, vedoucí oddělení muzejní pedagogiky MJVM.

Velikonoční předvádění, které doprovodí i drobný prodej, se uskuteční v přízemí a 5. podlaží budovy 14. Začátek je v 9.00 a akce potrvá do 18.00. Vstupné: dospělí 40 Kč, děti 6-15 let, studenti, senioři 20 Kč, děti do 6 let a ZTP zdarma.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.14-15.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz