Štamgast & Gurmán

Jesenný šalát z ružičkového kelu s jablkami a nivou

Jesenný šalát z ružičkového kelu s jablkami a nivou

30. 3. 2015 - Od našich východních sousedů jsme si půjčili zajímavý recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem. Autorkou je Andrea Macková. Uvádíme pro zjitření mozkových buněk ve slovenském originálu.

Ingredience:

ružičkový kel     370 g

jablká    2 ks

syr Niva zlatá     100 g

čerstva šťava z jabĺk       1 dcl

med      2 lyžice

olivový olej        2 lyžice

dijonská hořčica               1 lyžica

masla    2 lyžice

celozrnného chleba       2 plátky

jablčného octu 1 lyžička

mletej škorice   1 lyžička

Chlieb nakrájam na malé kocky. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava.

Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej  horčice, olivového oleja, jablčného octu a čerstvej jablkovej šťavy. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu.

Podávam s čerstvo upečenými medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.

Dobrú chuť!

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.pazitka.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz