Štamgast & Gurmán

Selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy:
45 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Zemáky, erteple, zemská jablka, grule, okroše nebo bandury. To všechno jsou vrůzných nářečích brambory, které jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jsou lehce stravitelné, neobsahují tuk a téměř žádné bílkoviny. Jsoutakélevnýma přitom bohatým zdrojem vitamínu C a z minerálních látek pak zejména draslíkua hořčíku. Můžeme je navíc zpracovávat mnoha způsoby, třebaje upéct ve slupce a podávatsochuceným tvarohem a hromadou grilované zeleniny.Takhle staročeská klasika je velmi chutná a její příprava nezabere příliš času. Kopr navíc podporuje trávení a má antibakteriální účinky.

1 kg nových brambor
2 hrsti čerstvého kopru
250 g plnotučného tvarohu
1 cuketa
1 svazek ředkviček
1 svazek lahůdkové cibulky
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Omyté nové brambory ve slupce promíchejte v míse s olivovým olejem, solí a pepřem a dejte péct dozlatova na 180 °C na zhruba 40 minut. 2. Na dip smíchejte tvaroh s posekaným koprem a ochuťte solí a pepřem. 3. Osolenou a opepřenou cuketu nakrájenou na plátkyogrilujte společně s rozpůlenými ředkvičkami a lahůdkovou cibulkou. Ředkvičkové listy si můžete nechat, smíchat je s olivovým olejem, solí a pepřem a udělat si lehký salát. ☺ 4. Pečené brambory servírujte společně s grilovanou zeleninou a koprovým dipem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz